88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

סטייק פרגית ממולא פטריות ועשבי תיבול

01/09/2015

 

 

מנה חגיגית מאוד, מתאימה לכל השנה. זו המנה שתככב אצלי על שולחן החג בערב ראש השנה ותקפיץ לכם את ארוחת החג. צריך קצת סבלנות לגלגל את הסטייק אבל אחרי שמבינים איך צריך לעשות את זה, זה קל

 

מצרכים:

 

למילוי:

1.       8 חתיכות סטייק פרגית

2.       2 קופסאות קטנות של פטריות משומרות או טריות

3.       2 בצלים בינוניים קצוצים

4.       1/2 חבילה פטרוזיליה קצוצה (או סלרי או כוסברה)

5.       מלח ופלפל שחור לפי הטעם

6.       5 כפות יין אדום


למרינדה:

1.       1/2 כוס רכז רימונים

2.       3 כפות סילאן

3.       5 כפות יין אדום

4.        מעט מלח ופלפל שחור לי הטעם (כי יש כבר במילוי)

הכנה:

 
  1. להכין מרינדה ממצרכי המרינדה, להניח בצד
  2. במחבת לטגן במעט מאוד שמן את הבצל, להוסיף את הפטריות, לטגן כעשר דקות
  3. להוסיף את היין, מלח ופלפל שחור, לערבב, לכבות את האש
  4. להכניס לתוך מסננת לחצי שעה בערך, להגיר נוזלים. 
  5. להכניס לתוך קערה מתאימה, להוסיף את הפטרוזיליה, לערבב
  6. לפרוס את הסטייק, לקחת בערך שתי כפות מהמילוי ולהניח בקצה
  7. לגלגל את הסטייק, כשהחלק הפתוח למטה, להניח במגש, ככה לעשות עם כל הסטייקים
  8. לטבול במרינדה, להניח בתבנית מתאימה
  9. לכסות בנייר אפיה ועל זה נייר כסף ולאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות בערך שעה
  10. לאחר שעה, להוריד את הניירות, להשחים עוד כעשר דקות ולהגיש.

 

 

 

 

                                                               טיגון הבצלים במחבת

הוספת הפטריות והתבלינים

 

במסננת להגיר נוזלים

בקערה עם הפטרוליזיה

הסטייקים על קרש החיתוך

 

 

המילוי

הגלגול

המרינדה

 

ומוכנים להכנס לתנור

בתיאבון, תהנו

 

 

 תודה לכל מי שביקר והגיב לי בבלוג 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

24 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת