33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

העולם של שרית

מתכון לדלורית ממולאת בבשר ויש גם מתכון לטבעונים

מתכון לדלורית ממולאת בבשר ויש גם מתכון לטבעונים

היי חברים,התארחתי לא מזמן אצל קרובי משפחה במודיעין ובשבת בבוקר הגישו לנו דלורית שלמה (ששהתה לילה שלם על הפלטה) ממולאת בבשר טחון,אורז וצימוקים,מה אני אגיד לכם?ממש מעדן!

וחוץ מזה קצת גיוון בארוחת שסת מלבד החמין המסורתי וכו'.

אני מצרפת לכם 2 מתכונים- אחד לחובבי הבשר ואחד לטבעונים. הכנתי את שניהם,מבחינתי שניהם טעימים מאוד מאוד!

אז ככה,החלק הבאמת קשה הוא התהליך של ריקון הדלורית,יש לשטוף היטב את הדלורית מבחוץ,לקטום את החלק העליון,לקחת סכין חדה ונוחה,ולהתחיל לנעוץ אותה בדלורית,זה קשה,אבל שווה!לא להתייאש!

תזהרו כשאתם נועצים את הסכין כדי שלא תחוררו את הדלורית.אחרי שרוקנתם אותה,יש לקחת כפית ולההוציא מבפנים את הגרעינים (לא ממש נעים לנגוס בהם,הם ממש לא מתרככים.)

הכמות שאני כותבת פה היא לבערך 4 דלוריות בינוניות.

המצרכים: 2 בצלים גדולים קצוצים,כוס אורז,500 גרם בשר טחון,100 גרם צימוקים שחורים.לערבב בקערה.להוסיף את התבלינים הבאים: חצי כפית מלח,חצי כפית פלפל שחור,רבע כפית קינמון,2 כפות רסק עגבניות,כף סילאן,כף שמן זית.

לערבב היטב,אני הוספתי גם את המילוי שרוקנתי מהדלורית.

 

להתחיל למלא בזהירות את הדלורית,חשוב לשים לב! אל תשכחו שהאורז מתנפח במהלך הבישול לכן תמלאו ותשאירו 3 ס"מ רווח למעלה,זאת אומרת לא למלא עד הסוף! 

ועכשו המתכון למי מאיתנו שלא אוכלים בשר:

דלורית במילוי כוסמת וצימוקים-

2 בצלים גדולים, כוס כוסמת,חצי כפית מלח,חצי כפית פלפל שחור,8 משמשים יבשים קצוצים גס או 100 גרם צמוקים שחורים,2 כפות צנוברים,2 כפות רסק,2 כפות שמן זית.למלא את הדלוריות.

עכשו,אפשר להניח את הדלורית בסיר יחד עם החמין או בסיר נפרד.

טיפ שאימצתי לא מזמן- לרפד את תחתית הסיר בנייר אפיה ועליו להניח את חומרי הגלם וכך נגמרו הזמנים שהייתי משרה את הסיר  עם סבון במים רותחים איזה יומיים אחרי שבת...תנסו!

 

הערות:אם אתם לא אוהבים את המתיקות שהצימוקים מוסיפים לתבשיל אפשר בהחלט לוותר על הקנמון,הצימוקים והסילאן ולהוסיף במקומם פטריות ועשבי תיבול.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל shirsa5 אלא אם צויין אחרת