11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

פשטידת פילו גבינות וזוקיני / מאפה בלקני

פשטידת פילו גבינות וזוקיני / מאפה בלקני

פשטידת פילו גבינות וזוקיני

 

 

 

 

 

 כאשר טיילנו בקרואטיה סלובניה, המאפה הוגש בתבנית , בארוחת הבוקר, 

חמים וריחני ומעורר תיאבון, בעל טעמים עדינים. מעטים הסתפקו רק בחתיכה אחת ממנו.

 

לשאלתנו, נאמר לנו שזה נקרא בורק, 

סוג של בורקס בלקני, חיפשנו באינטרנט, בכונה לשחזר את הטעם,

 יצא מצוין,

לא הספקנו לצלם, פשוט חוסל במהירות,

תהיה בודאי  הפעם הבאה ...

 

 

מצרכים לבצק / או 1 חבילה עלי פילו קפואים.

400 גר' קמח,

1 כפית חומץ רגיל,

1 כפית מלח שולחן דק,

1 -  1+1/2 כוסות מים פושרים (אחת עד אחת וחצי ),

 למילית:

500 גר' קישוא זוקיני ( הכהים יותר) , מגורר גס,

מלח גס,

2 מיכלים קוטג' (500 גר'), 5% / 9%

1 כוס שמנת חמוצה של פעם,

50 גר' חמאה,

2 ביצים.

לציפוי:

1 ביצה

1 שמנת חמוצה,

הוראות הכנה לבצק, לארבעה  שטרודלים

בצק זה דורש מיומנות  הכנה, דומה לבצק פלודן, שיש למתוח ולדקק היטב,

מנפים קמח, מוסיפים את המלח ומערבבים,

 מוסיפים לאט תוך ערבוב מים פושרים, מעבדים עד שהבצק לא נדבק לידיים.

 פורשים מפה גדולה / סדין, מקמחים, עובדים על משטח מקומח.

מותחים את הבצק בעדינות מעל המפה שלא יקרע, עד שהוא דק כנייר.

או ראו בהמשך אותו מתכון עם בצק פילו מוכן.

עלי פילו במקום הבצק: 

לחילופין ולעצלנים לקנות פשוט 1 ח' עלי פילו קפואים, 

 להפשיר לילה במקרר, הבצק נוטה להתיבש בטמפרטורת החדר, די במהירות, ועל כן יש לטפל בו כך ובזריזות:

מילית גבינה וזוקיני:

מגררים את הזוקיני על פומפיה גסה, מפזרים מלח גס, ומשהים כ- 20 דקות להגרת נוזלים,

 סוחטים היטב את הזוקיני  מיתר הנוזלים ,

מוסיפים גבינה + שמנת + חמאה + וביצים מערבבים היטב.

אם משתמשים בבצק שהכנתם לפי המתכון:

על העלה הדק והמתוח והפתוח שעל המפה או הסדין, מורחים את המילית, ומגלגלים בעזרת המפה, על ידי הרמת הקצוות גבוה מעט,  

בשתי הידיים, כך בכל פעם, השטרודל מתגלגל מעצמו,

בעזרת המפה / הסדין מגלגלים את השטרודל לתוך התבנית המשומנת, 

יוצרים עוד שלושה שטרודלים, ומניחים זה לצד זה, (סך הכל ארבעה), יוצקים את הציפוי

יוצקים את הציפוי מעל : 

מערבבים היטב, שמנת חמוצה + ביצה,

ויוצקים על השטרודלים שבתבנית.

מכניסים לתנור  שחומם מראש ל 180 מעלות, ואופים 40 - 60 דקות עד הזהבה

אם משתמשים בבצק פילו מוכן: אפשר להכין כפשטידה.

*מוציאים את הפילו להפשרה, לילה במקרר בתוך האריזה שלו..

ביום ההכנה, לקחת מגבת מטבח, להרטיב אותה במים, ולסחוט היטב, שתהיה לחה אך לא תטפטף.

מוציאים את גליל הבצק  פותחים אותו על השיש או מעל תבנית הפוכה עם הניילון של האריזה מתחת, ומכסים מיד במגבת הלחה,

משמנים תבנית פיירקס מלבנית גדולה, או תבנית תנור בגודל העלים,

**75 גר חמאה מומסת למריחה בין העלים.

לוקחים מהחבילה, שני עלי בצק פילו דקיקים יחד , ומניחים בתבנית המשומנת, ( ואת היתר מכסים מיד במגבת הלחה שלא יתיבשו),

מורחים  את פני העלה העליון במברשת טבולה בחמאה מומסת, את העלים שבתבנית, 

מעליהם שמים עוד עלה פילו אחד, ומורחים בחמאה מומסת, כך עד חצי מהעלים (שישה בערך)

יוצקים את בלילת מילית הגבינה  והזוקיני, ומישרים, 

ממשיכים לפרוש מעל את עלי הפילו הנותרים באותו אופן, 

נוטלים שני עלי פילו , השאר מכוסים במגבת הלחה),  מניחים מעל המילית,   מורחים בחמאה מומסת, וכך הלאה עד שמסיימים.

 אם העלים נקרעים לא נורא, מטליאים תוך כדי עבודה,  לא מרגישים כלום באכילה -(הבטחה),

 יוצקים מעל  הפשטידה שבתבנית את הציפוי ואופים עד הזהבה, לפי ההוראות

***אפשר גם להכין כשטרודלים.  כל שלושה- ארבעה  על פילו  לכל שטרודל, (תלוי כמה עלים בחבילה).

, בין  שכבות ארבעת העלים למרוח  חמאה מומסת , למרוח מילית, ולגלגל,

 כך ארבע רולדות,  מונחות זו לצד זו, והשאר לפי המתכון .

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

תגובות אחרונות
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
תגובות אחרונות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת