55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בכיף

דושפרה

06/09/2015
דושפרה

בס"ד

עוד מעדן מהמטבח הבוכרי הנפלא שאהוב מאוד במשפחתנו. במקור נוהגים לאכול את זה עם מרק, אני מכניסה לרוטב פטריות טעים.

יצירת הצורה מעט מורכבת אבל ברגע שתופסים אותה היא רצה, לצערי שכחתי לצלם את תהליך יצירת הצורה, מקווה שתבינו אותי מההסברים surprise, גם לי לקח זמן להבין אותה ,אבל את המחמאה הטובה ביותר קיבלתי מאימי שאמרה שעשיתי את זה בדיוק כמו סבתי עליה השלום.

מזהירה מראש יש להכין כמויות גדולות,מתחסל עוד לפני שנכנס לרוטב.

את הדושפרה ניתן להכין מראש ולהקפיא ולבשל באותו היום שמגישים.

 

 

המצרכים לבצק:

4 כוסות קמח

4 ביצים

קורט מלח

1/4-1/2 כוס מים במידת הצורך

 

המצרכים למלית:

500 גרם בשר טחון מעט שמן(במידה ולא להוסיף כף שמן)

4 בצלים גדולים (אפשר יותר) מגורדים וסחוטים

מלח,פלפל שחור

 

לרוטב:

2 בצלים גדולים קצוצים

2 כפות אבקת מרק פטריות

פלפל שחור

1/2 כוס מים

*ניתן להוסיף קופסת פטריות (לא חובה).

 

אופן ההכנה:

- בקערת המיקסר מערבבים את כל מצרכי הבצק מלבד המים.

- במידת הצורך יש להוסיף מים לקבלת בצק אחיד.

- הבצק אמור לצאת קשה.

- בקערה לערבב את כל מצרכי המלית ולהניח בצד.

- לקמח את הבצק היטב ובעזרת מכונת פסטה או מערוך לרדד את הבצק לעובי דק ביותר.

- יש להקפיד לכסות את הבצק שלא עובדים איתו על מנת שלא יתייבש.

- לחלק לריבועים של 5X5.

- להניח כף גדושה מהמלית בחלק העליון של כל ריבוע.

- לסגור את חלק הבצק הריק מעל המילוי ולהדק היטב.

- ליצור קיפול קטן מעל הסגירה, להניח את הבצק מסביב לאצבע ולהדק את שתי הקצוות שלו.

- לקמח מגש ולהניח עליו את הדושפרה המוכנים ולכסות שלא יתייבשו.

- להכניס להקפאה של שעה לפחות עד שהבצק קפוא היטב. להכניס לקופסאות ולהקפיא עד לבישול.

- ביום הבישול, להרתיח סיר עם ליטר מים וכפית מלח.

- כשהמים רותחים להכניס את הדושפרה פנימה ולבשל עד שהם צפים למעלה ומבושלים (להוציא אחד ולבדוק שהבצק והבשר מוכנים).

 

הכנת הרוטב:

 

- לטגן את הבצלים במעט שמן עד להזהבה.

- להוסיף את אבקת המרק,הפלפל והמים ולערבב.

- להביא לרתיחה ולבשל כחמש דקות עד שהנוזלים מצטמצמים מעט.

- להכניס את הדושפרה פנימה ולערבב עד שהכל מכוסה ברוטב. לכבות ולהגיש.

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

8 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פזית 72 אלא אם צויין אחרת