00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

פשטידת תרד גבינות

30/08/2015
פשטידת תרד גבינות

 

 

 

פשטידת תרד גבינות פיקנטית

 

 

 

 

 

 

 

פשטידה מצויינת ויפה לאירוח, שקיבלתי מכלתי הבשלנית והמוכשרת, טלי.

 אפשר לאפות בתבנית עגולה בקוטר 26,   (כך במקור), ולפרוס למשולשים, כמו עוגה,

 ואפשר  לאפות בפיירקס מלבנית גדולה, (ולהגדיל כמויות בהתאם, ולחתוך למנות בקוביות). מעדן.

 

 

מצרכים:

50 גר' חמאה,

3 כפות שמן זית,

1 בצל גדול  קצוץ דק,

5 בצלים ירוקים קצוצים,

 4 שיני שום כתושות,

600 גר, תרד טרי קצוץ דק, (רצוי  עלי בייבי תרד),

מלח

פלפל שחור גרוס,

1 כוס קמח תופח,

1/2 כוס שמן תירס,

1 מיכל שמנת מתוקה,

4 ביצים,

 200 גר' גבינת קשקבל מגוררת,

200 גר' גבינת פטה מגוררת,

1 גביע (220 גר' ) גבינת שמנת טעם טבעי, (נפוליאון / או אחרת).

 

אופן הכנה:

בתבנית קפיץ 26 משומנת,

לחמם מראש תנור ל- 180 מעלות,

מחממים וממיסים חמאה  + שמן במחבת,

 מטגנים בצל ושום 5 דקות,

 מוסיפים תרד ובצל ירוק,

מתבלים  במלח ופילפל

מערבבים וממשיכים בטיגון עד שכל הנוזלים מתאדים,.מסירים מהאש, ומעבירים לקערת ערבוב עמוקה.

מוסיפים לקערה את יתרת המצרכים, מערבבים היטב,

 משפרים תיבול אם צריך.

יוצקים לתבנית,

אופים כ- 40 דקות עד לייצוב והזהבה,

 מצננים  1/2 שעה בטמפרטורת החדר, 

 פורסים ומגישים חם.

 אם נשאר(!), אפשר לחמם באובן טוסטר גם לאחר יום יומיים,

 שינויים שעשיתי;

*השתמשתי בשמן קנולה (כי לא היה לי שמן תירס),

**השתמשתי במדליוני תרד קפואים, (קונים במקרר הסופר, יש 800 גר' בחבילה), הנחתי בתוך מסננת, להגרת כל הנוזלים, כשעה +,

ועד שהתכוננתי והכנתי את שאר המילית הם הפשירו.

***המתכון המובא לעיל הוא המקורי. 

הגדלתי הכמויות ב- 1/4 לערך ואפיתי בפיירקס מלבני  גדול.

 

 

בזמן שמדליוני התרד הקפואים, מפשירים ומגירים נוזלים במסננת,

(אני מוציאה למקרר מלילה קודם, בתוך מסננת),

הבצל והשום מיטגנים,

בצל ירוק קצוץ ?

תערובת הגבינות והתרד 

 

אחרי אפיה

לא מספיקה לצלם כשחתוך, תמיד נגמרת מהר...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

תגובות אחרונות
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
תגובות אחרונות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת