88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

רוגלך עלי מלווח וזיתים

 

רוגלך מעלי מלווח

הבונוס שהם (עלי המלווח),  תמיד יכולים להמתין במקפיא,

מוכנים להיקרא, לקראת בואם של אורחי פתע.

 קל ופשוט מאוד להכינם,  מחומרים המצויים לרוב בכל בית. 

וטרם נתקלתי במי שלא אהב אותם

 

את עלי המלווח קונים  קפואים במקררי הסופר. חמש יחידות בחבילה.

וכך גם שומרים אותם בבית , במקפיא עד ההכנה.

מצרכים:

 עלי מלווח

זיתים ירוקים מגולענים ( חרוזית), כמספר המשולשים לרוגלך,

שמן זית,

 זעתר,

אופן הכנה 

 מחממים תנור אפיה ל- 200 מעלות

מכינים תבנית תנור שטוחה וגדולה, מרופדת בנייר אפיה

מוציאים עלי מלווח על משטח מקומח, בכמות הרצויה. הם יפשירו תוך כדי הכנת המילוי.

(את שאר העלים עוטפים היטב בניילון ומחזירים למקפיא).

מורחים את עלי המלווח בעודם קפואים, בשמן זית, ומפזרים זעתר. 

בינתיים העלים מפשירים , מסמנים 12 / 16 משולשים, תלוי בגודל שרוצים, (חורצים מהאמצע החוצה, או ההפך משולשים בגודל שוה, לאפיה אחידה).

 בקצה הרחב של כל משולש מניחים זית שלם מגולען,

 ומגלגלים לרוגלך, מהצד הרחב לכיוון הקצה המחודד.

 מניחים בתבנית שטוחה של התנור מרופדת בנייר אפיה.  כאשר קצה הרוגלך כלפי מטה.

אופים עד שמזהיב יפה,

 הכי טעים סמוך להכנה, גם שמתקרר,

 להתענג על הקריספיות והטעם.

 

 

 

קישורים למתכונים דומים

רוגלך מלוחים מבצק מלווח

 

מלווח / פיצה 

 

מלווח / בורקס

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת