00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מבשל מהלב ואוכל באהבה

סילו מדיטאלינו (מזרח תיכון חדש )

בלב ליבו של מתחם לה פארק בחולון ,  המציעה אווירה פסטורלית , חוויה

יחודית לכל המשפחה , עם חוייה קולינארית , מתחמי קניות ואירועים. 

נמצאת מסעדת סילו מדיטאלינו מסעדה איטלקית בסגנון ים תיכוני .

השף רובי פורטנוי מוכיח שאפשר לעשות מזרח תיכון חדש .

לאחר שהוזמן לבשל לגדולי עולם כמו נשיא צרפת לשעבר ניקולא סרקוזי , 

שהיה ידוע באהבתו לקולינאריה ולאוכל איכותי .

השף רובי פורטנוי מתמקם בעיר חולון , במתחם לה פארק בחולון.

ומביא בשורה שילוב של מיטב האוכל האיטלקי עם אוכל ים תיכוני ,השילוב 

בין שני העולמות הללו ,הולידו מסעדה באיכות שלא נראתה בארץ הקודש .

תפריט עשיר עם חומרי גלם איכותיים ולא מעט ידע, ניסיון וכישרון של השף

ייצרו פשוט הרמוניה שיהיה קשה ,להסביר אותה במילים .

במרכז המסעדה טאבון שהובא היישר מאיטליה , שאת בצקי הפיצות , 

הטבחים מכינים, ממש מול כל המסעדה , אפילו חשבו על הילדים במקום ,

ועשו להם פינת לישה של בצק פיצה, ולאחר מכן נותנים להם לבחור , 

את תוספות ,שהם רוצים ע"ג הפיצות שהם לשו  .

      

הפיצות עשויות ממיטב חומרי הגלם , ובמחיר סביר לחלוטין, לפיצה במסעדה 

כזו , הפיצה הכי יקרה במקום עולה סה"כ 59 ש"ח מספיקה לזוג .

במקום ניתן להזמין מגוון קוקטליים , החל מקוקטייל קפה קר עד קוקטייל 

שנקרא מתחת לאפס שממש מתאים ,לימים החמים האלו .

המנות הראשונות ,מגוונות ונותנות מענה,לקהל רחב של לקוחות , 

הגעתי למקום באיחור לא אופייני , ישר צד את מבטי כריך ענק עם עוף , 

הלכתי לטבחים שמכינים את הבצקים ,במתחם הפתוח של המסעדה ,שאלתי 

מזה הכריך הענק הזה?  ענה לי אחד מהם  זו פוקצ'ה משפחתית , 

 זו צריכה להיות משפחה גדולה על מנת לסיים את הפוקצ'ה הזו .

פוקצ'ה עוף משפחתית  

מנות ראשונות הוגשו לשולחן , המבחר היה עצום , ההגשה והריחות , גרמו 

לבעיה, בקושי הספקנו לצלם את המנות , וכבר התחילו לאכול אותם , 

מרוב שהמנות היו טובות , הזמנו פעמיים את כל המנות הראשונות 

א. שנטעם 

ב.שנצלם 

                                                  

מנות ראשונות , שילוב של איטליה , עם מזרח תיכון , פוקצ'ה עם טחינה 

ורוטב של שקשוקה ליד , פולנטה  , אספרגוס , עם עלה בריק ממולא 

שילוב של אוכל איטלקי עם אוכל מקומי שילוב מנצח , 

המנות הראשונות נעות בין 39-49 ש"ח למנה .

 

המנות עיקריות מחולקות לדגים , עוף ובשר .

את מנות הדגים לא טעמנו לכן אין לי אפשרות לתת לכם/ן את דעתי , 

במנות העוף טעמנו את הסופלקי פרגיות , מנה טעימה לכל הדיעות ,

לצד המנה מוגשים ירקות שורש וסלרי עם יוגורט פיסטוקים .

 

עוד מנה שהוגשה לנו פילה בקר , עם פיטריות ,תרד מוקפצים בשמן זית 

הכל מונח ע"ג קרם פטריות ורוטב יין ,אישית פחות אהבתי , כמות הבשר 

קטנה , איכות הבשר סבירה , ואני לא חושב שזו מנה שתשביע אדם בוגר .

מה גם היא המנה היקרה בתפריט 109 ש"ח לדעתי יקר ולא מצדיק .

המנות העיקריות האחרות הוציאו את כל היכולות המדהימות , שאפשר להוציא 

מאוכל איטלקי .

קנלוני במילוי בשר עגל שנימוך בפה כאילו היה שוקולד מריר תאווה לבלוטות 

הטעם .

רביולי ערמונים , שגורמים לחיוך מטופש על הפרצוף , כי זה פשוט טעים .

ריזוטו ירוקים , גאונות של מנה  , ציר אספרגוס , אפונת שלג ,שעועית ירוקה 

,חמאה ,שום ופרמז'ן המילה אחת חגיגה .

מנות הפסטה נמכרות במסעדה בין 55ש"ח ל 69 ד"ח למנה היקרה ביותר .

                              

אחרי שאכלנו עיקריות , הגיעו להם הקינוחים , אני תמיד אומר ,מסעדה טובה 

נמדדת ע"פ הקינוחים שלה , כי זו המנה האחרונה , ואותה בד"כ תמיד זוכרים ,

כל הקינוחים מחירם 38 ש"ח מחיר סביר לחלוטין , 

מוס שוקולד שמוגש עם פופקורן מתוק וסוכריות קופצות טעמים בסיסיים ,

אבל אין דבר יותר טעים משוקולד ולא צריך קינוח מסובך על מנת לגרום 

לאדם לחייך , בננות מקורמלות , עם גלידה ליד קינוח טעים ומרגש , 

טוויל ממולא במלבי שיושב על רוטב פירות יער מנה טעימה להפליא , 

כדורי שוקולד של פעם עטופים בבצק סוכר על מקל סוכריה רעיון מדליק 

טעים ושונה .

לדעתי הקינוח הכי טוב של המקום זו עוגת גבינה בטעם של פעם , ואני מתכוון

של פעם , איך שטעמתי את העוגה נזכרתי בסבתי ז"ל שהיתה מכינה .

עוגת גבינה בדיוק כזו , כל הנכדים 81  במספר ידעו שתמיד אצל סבתא 

יש עוגת גבינה במקרר , היא החזירה אותי לנוף ילדותי .

מנה פשוטה אבל ממש ממש טעימה , זה הקינוח שבזכותו הבנתי יש פה 

משהו שונה מקום אחר בנוף , יש פה איכויות שאנחנו לא מכירים .

                              

 

שלכם באהבה 

תומר סבג 

ניתן לעקוב : 

פייסבוק : https://www.facebook.com/tsabag

להזמנת שיעורי בישול וסדנאות במייל : tomersabag7@gmail.com 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל tomersabag1 אלא אם צויין אחרת