00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מתנות קטנות

לחמניות ביתיות פסטו/פרמזן, בולגרית/זיתים

IMG_5492

 

IMG_5527

 

לחמניות ביתיות בטעמים נפלאים .

מתאימות לפינוק של ארוחת בוקר , בשילוב גבינות טובות ,ביצים, וירקות , 

ארוחת בוקר מושלמת.

 

הבצק הוא בצק בסיסי של לחם שמתאים גם  להכנת פוקצ'ות ופיצה.

 

מצרכים לבצק-

1 ק"ג קמח

2 כפות שמרים יבשים

4 כפות סוכר

6 כפות כפות שמן זית

כ- 3 כוסות מים

1 כף גדושה מלח

 

נתחיל עם השמרים- להמיס את השמרים ברבע כוס מים וכפית סוכר . להניח בצד להתפחה -5 דקות.

בקערת המערבל להניח קמח מנופה עם סוכר.  להוסיף את השמרים והמים ולהתחיל לערבל . 

תוך כדי לישה לזלף את השמן. להמשיך ללוש עוד כ- 5-7 דקות  . לקראת הסוף לשלב את המלח.

הבצק צריך לצאת רך מאוד ומעט דביק.

להעביר לקערה משומנת , לכסות בניילון ולהניח להתפחה כשעה.

אפשר ורצוי להכין מראש ולאחסן לילה במקרר. בקיץ הרבה יותר נוח לעבוד עם בצק קר.

 

לחלק את הבצק ל- 30  חלקים.

מכל חלק ליצור גליל .

חלק מהלחמניות הכנתי עם פסטו ופרמזן וחלק עם גבינה בולגרית וזיתים שחורים.

 

את לחמניות הפסטו הכנתי כך-

להניח בצלחת כף גדושה פסטו, לערבב עם כף פרמזן מגוררת.

IMG_5442

 

IMG_5444

כל גליל של בצק לעטוף בפסטו ולגלגל בצורת קשר ללחמניה.

להניח על נייר אפייה.

IMG_5454

 

לחמניות בולגרית /זיתים

 

לפתוח מעט את הגליל , לפזר קוביות קטנות גבינה בולגרית וזיתים חתוכים, לסגור ולגלגל בצורת קשר. להניח על נייר אפייה.

IMG_5447  IMG_5448

 

IMG_5449  IMG_5457

 

להניח את הלחמניות להתפחה של כ-40 דקות. 

 

לאפות בתנור מחומם מראש כ- חצי שעה .

 

IMG_5472

 

IMG_5473

איזה ריח... פשוט תענוג !

 כיף לפתוח כך את הבוקר בארוחת מפנקת  עם לחמניות טריות וחמות , גבינות טובות סלט טרי, זיתים

וכל מה שאתם אוהבים!

IMG_5489

 

IMG_5508

 

IMG_5502

 

IMG_5518

 

IMG_5533

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל דפי62 אלא אם צויין אחרת