44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

פה גדול

דה פפה- באתי בגלל הפיצה, נשארתי (גם) בגלל הלזניה

01/09/2015
דה פפה- באתי בגלל הפיצה, נשארתי (גם) בגלל הלזניה

פיצריה דה פפה,דיזנגוף  334 תל אביב, טל. 03-5539980 לא כשר

פיצה דה פפה עברה בארץ שני גלגולים. לפני מספר שנים פתח ג'וזפה ג'ורדנו האיטלקי את הפיצריה ברח' אבן גבירול בתל אביב. לפני כשנתיים הוא סגר את המקום, עקב קשיים שונים שהתעוררו (הוא ציין את הבירוקרטיה בארץ כגורם עיקרי)ועבר לארה"ב. לאחר מכן, במהלך 2015, הוא שב לישראל ופתח שוב את הפיצריה, הפעם בצפון רח' דיזנגוף בתל אביב, סמוך לנמל.

הפיצריה שלו זכתה לתשבוחות רבות בגלגולה הראשון והיו לה מעריצים רבים. לא ביקרתי אז במקום ולכן הייתי סקרן לבקר בה בגלגולה הנוכחי,

הפיצריה נמצאת כאמור בצפון דיזנגוף בתל אביב, מדובר בפיצריה לא גדולה, עם מספר מקומות ישיבה בפנים, ועוד כמה שולחנות בחוץ. זו לא מסעדה ואפילו לא טרטוריה (מסעדה איטלקית קטנה). זו פיצריה קטנה עם תפריט מצומצם, שמתמקד בעיקר בפיצות וכולל מבחר רחב של פיצות. כמו כן, יש כמה מנות ראשונות וגם שתי לזניות.

ביקרתי במקום לאחרונה בחודש אוגוסט. ישבנו בחוץ, היה חם (אין מאווררים) וצפוף. גם בפנים היה חם יחסית, למרות שיש מזגן. למרות שנהניתי מהאוכל (פירוט בהמשך) עקב החום לא אחזור לשם, עד שיעבור הקיץ. למי שסובל מחום, מומלץ לקחת את מזג האוויר בחשבון לפני שמגיעים למקום.

 

צילום הפיצריה

 

 

התפריט

 

קראתי קצת לפני על המקום והחלטתי להזמין את אחת הפיצות המפורסמות של הפיצריה- פיצה רוקולה לימון- רוטב עגבניות טרי, מוצרלה, פרמזן, ארוגולה, טוויסט לימון, בזיליקום, שמן זית משובח (46 שקל): הבצק היה בין דק לבינוני- בשוליו הוא היה מעט עבה, אבל ככל שמתקרבים למרכז הוא דק. הבצק היה מצוין- קראנצ'י, עסיסי, כל מה שבצק טוב צריך להיות. הטופינג היה גם כן מוצלח- השילוב בין הרוטב והגבינה היה מוצלח וטעים. מה שפחות אהבתי היה עלי הרוקולה, שכללו טעם לימוני חזק מאוד. השילוב בין העלים והלימון לפיצה לא היה מוצלח- הם העלימו את טעמה של הפיצה. מה שהרגשתי היה את המרירות של העלים עם לימון. כמו כן בזיליקום לא נראה במנה. אחרי כמה ביסים ששילבו בין העלים לפיצה, הזזתי את העלים הצידה ונהניתי מהפיצה לבדה.

האם זו הפיצה הטובה בישראל? מכיוון שלא ביקרתי בכל הפיצריות בארץ, אני לא אוהב קביעות מסוג זה. מאלה שאני מכיר, ניתן למצוא פיצות טובות יותר גם בנונו ובפסטה מיה, אבל עדיין מדובר בפיצה טובה מאוד שאשמח לאכול שוב. 

 

 

אבל מה שהפתיע באמת היתה הלזניה.

הלזניה בולונז ובשמל (55 שקל) היתה נהדרת! הבצק היה רך, עתיר חלמונים, ועשיר מאוד. הרוטב השתלב היטב והיה מעולה. הגבינה (מוצרלה למיטב זכרוני) שלעתים הולכת לאיבוד בלזניות, היתה עסיסית והשתלבה היטב במנה. היו שתי בעיות אמנם במנה- האחת שהלזניה מעט התפרקה, והשניה זה הבשר שהוגש כקציצה ולא כבשר טחון, והיא היתה יבשה וסתמית. אולם, במבחן הטעם- מדובר בלזניה מעולה. מנה נהדרת, שאסור לפספס כאן.

 

 

 

האוכל היה פשוט מצוין. המחיר גם כן היה סביר בהחלט- שילמנו סה"כ 101 שקלים על הפיצה והלזניה. אלה היו 101 השקלים מוצדקים ביותר.

פיצריה דה פפה מגישים פיצה מצוינת ולזניה שלא מהעולם הזה. מומלץ להגיע לשם, להזמין פיצה ולזניה ולהתענג על הטעם הנפלא.

ציון : 9.5

 

דף הפייסבוק של דה פפה

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

9 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל oreldi אלא אם צויין אחרת