66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהמטבח של טובה´לה

קובניות במילוי מבחר טעמים

21/08/2015
קובניות במילוי מבחר טעמים

ושוב איתכם התימנים + האשכנזיה surprise שבי שידרגתי אל תאמרו קובנה זה קובנה כי כאן הולך להיות מהפך.שהפך לתפריט קבוע לשולחן השבת שלי ניתן למלא במבחר מילויים פרווה וחלבי. הבצק והמאפה יוצאים כעין פלומה רכה וטעימה. עבודה לא קשה אבל שווה להכין תנסו ותראו אם לא צדקתי ואז תוותרו גם על הבורקסים מלאי החמאה והמרגרינה שאתם אוכלים.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

מה צריך:

1 ק"ג קמח

60 גרם סוכר חום /3 כפות גדושות

2 כפות דבש

50 גרם שמרים טריים / 2 כפות שמרים יבשים

1 כף שטוחה מלח

2 וחצי כוסות מים מהברז /יתכן ותצטרכו להוסיף עוד מים .

שמן למריחה על הבצק /אפשר שמן זית ואפשר קנולה

 מילוי יופיע אחרי אופן ההכנה.

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר עם וו הלישה לערבב את הסוכר  ,הקמח ,הדבש והמלח  כ2 דקות. להוסיף את השמרים להוסיף את המים וללוש בצק רך מאוד וקצת דביקי.

לכסות את הבצק בנילון ולהניח להתפחה.(בחום של היום פחות משעה יש לכם בצק שתפח יפה)אפשר לשים במקרר עד למחרת הבצק גם יתפח.

לקרוץ כדורים רצוי במשקל אחיד (אני מכינה אותם במשקל של 90 גרם כל  אחד ואז האפיה אחידה.

כל כדור לגלגל בשמן ולהניח מכוסה לתפיחה נוספת של כ10 דקות התפיחה נותנת לכם רידוד ידני קל מאוד .

לשמן היטב משטח עבודה ואפשר להתחיל לרדד עם המערוך את כדור הבצק. למרוח מעט שמן על הבצק ולהתחיל למתוח עם הידיים מכל צד של הבצק עד שהבצק מגיע לשקיפות (לא נורא אם הוא נקרע פה ושם.) למרוח עם מברשת כל מילוי שתבחרו.ולהתחיל לגלגל לרולדה ,כשסימנו לגלגל נגלגל שוב לצורת שבלול ברהלה.

להניח במגש למרוח מעט שמן לפזר שומשום/ קצח/ גרעיני חמניה / דלעת/ אגוזים גרוסים /שקדים/ פרג..זעתר

להתפיח בערך כ20 דקות .

לחמם תנור ל180 מעלות ולאפות כ30 -35 דקות בערך.

 סוגי מילוי :

 1טחינה גולמית כן כן למרוח טחינה גולמית עם מברשת

2 ממרח פסטו

3 ממרח עגבניות יבשות

4 עישבי תיבול ושמן זית

5 שמן זית +זעתר

6 אריסה

טפנד זיתים

  7ולערב שבת הכנתי  מילוי תפוח אדמה בצל מטוגן ובצל ירוק.

8 ממרח גזר = גזר מבושל ומרוסק עם שום מלח כמון פיטרוזיליה ושמן

9 חלבי-- רוטב פיצה וגבינה צהובה.

10 ואפשר רק שמן

הגדלתי לעשות ומיליתי גם בקקאו וסוכר אבל זה כבר משהו אחר ובצק קצת שונה

זהו בסוגי המילוי תתפרעו כיד הדימיון 

מעדן שיהיה בהצלחה והנאהindecision

שלכם מכל ה  טובה

 

                                                                              קובניות שוקולדwinkwink

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

16 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נמושקה1 אלא אם צויין אחרת