00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בחירות נכונות

עוגת תפוחים הפוכה וגעגועים לסיני

עוגת תפוחים הפוכה וגעגועים לסיני

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

אני אוהבת תפוחים ויכולה לאכול מהם ללא הפסקה. כזו אני כבר מילדותי. כשהייתי חיילת בסיני  ושרתתי הרחק מהבית בג'בל אום חשיבה, 

מקום שקרוב לודאי איש  מהקוראים כאן לא שמע ובטח שלא זכה לבקר בו וחבל... קבלו חברי מהבית חבילות עמוסות מתוקים

ואני רק בקשתי חבילות של... תפוחים.

 

מי ששרת אז (אני שרתתי בין 1977-1979) בסיני, לא יכל היה לצאת הביתה לעיתים מזומנות והשהיה בבסיס היתה על תקן שבועיים-שבוע:

הווה אומר 14 יום בבסיס 7 ימים בבית. אחלה של שרות מאתגר ומעניין. תמיד עליתי לצפון או ירדתי לסיני בימי שלישי.

הטלפון "הציבורי"בבסיס שלנו היה תמיד בקו (נייח )פתוח ויכולנו להתקשר כל עוד התור התאפשר... 

מה ששמר עלי במורל גבוה גם שהיה רחוק ולא קל, היו חבילות התפוחים שהגיעו מהמטע של אבא וחיי החברה השוקקים שלנו כחיילים בבסיס סגור . 

 

מעולם לא הפסקתי לאהוב תפוחים והיו תקופות שנאלצתי לאזן כי תמיד העדפתי אותם על פני צלחת אוכל. 

כשאני אופה ומבשלת תפוחי עץ אני תמיד מבטיחה לעצמי שלא להתפתות ולקחת ביסים מהכמות המדודה ולא לטעום כל תפוח בזמן שאני קולפת אותם ומכינה.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

את המתכון המקורי לעוגת התפוחים הנפלאה הזו פגשתי אצל השף אסף לשר. היום אני עושה אותה במתכונת דומה ומגישה אותה כעוגה חמה עם גלידה (קרה). 

עוגת התפוחים ההפוכה או בשמה המיתולוגי עוגת טארט-טאטן על שם האחיות טאטן ששתיים מבין גרסאות הסיפור אודות "המצאת" ההגשה המקורית לעוגההן:

1.  עוגת התפוחים שהתהפכה  מידי אחת מהן מיד לאחרי שהוצאה מהתנור והן בחרו להותיר ולהגיש אותה הפוכה

2. הגרסה הטוענת שהן שכחו לשם את הבצק בתחתית התבנית ולכן אלתרו אותו כך מעל.

מה שלא יהיה בגרסה כזו או אחרת,  עוגת התפוחים ההפוכה טעימה, קלה להכנה ולא פחות נהדרת. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ל

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לבצק:

50 גרם סוכר

100 גרם חמאה

150 גרם קמח

1 חלמון

 

כמובן שאפשר להכפיל את הכמות אני משתמשת בתבנית בקוטר 24 והכמות בהחלט מספיקה. 

 

למילוי:

2 תפוחי עץ גרנד סמיט קלופים חתוכים לרבעים (אפשר לחלק כל רבע לשניים ומכל תפוח יווצרו 8 חלקים)

רבע כוס סוכר

חצי כפית קינמון

 

 

ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות

במעבד מזון מכינים בצק אחיד ומרדדים  בין שני ניירות אפייה לעלה בעובי של 1 ס"מ בקוסר תבנית האפיה/מחבת האפיה ומצננים למשך רבע שעה לפחות.

 

במחבת חסין (שמיועד גם לתנור) מסדרים את התפוחים. (אם אין כזה כל מחבת יהיה מצויין ואז נאפה בתבנית אפיה רגילה. )

מחממים את המחבת על להבה בינונית-גבוהה מניחים את החמאה, מפזרים את הסוכר ומכסים לריכוך.

בשלב שנוצרו נוזלים יש להסיר את המכסה ולאפשר ייבוש חלקי עד הווצרות קרמל בתחתית המחבת.

הופכים את התפוחים כדי שיתרככו משני הצדדים. 

מסירים מהאש ומצננים.

במידה שאין מחבת כפי שציינתי מעל יש להעביר את התפוחים בצורה מסודרת לתבנית אפיה 24 

מוציאים מקרור את הבצק ומניחים על גבי התפוחים והנוזלים שנותרו.

מקפלים את השוליים כלפי פנים כמו את שעושים בסדין גומי

אופים 15 דקות לערך עד שהבצק אפוי וזהוב .

מוציאים מהתנור מצננים ומחכים ששכבת הבצק תתמצק.

מצמידים צלחת גדולה לתבנית והופכים 

מגישים בטמפ' החדר מומלץ עם כדור גלידה. 

 

 

שלבי הפיכת העוגה האפויה. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ויש גם גלידה... 

 

 

וגעגועים לסיני... 

 

 

 

 

 

ריקי ברוך בחירות נכונות

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תפו ופוזה אלא אם צויין אחרת