00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מתנות קטנות

בריוש - חלבה ואגוזים

21/08/2015

 

 

IMG_5113

 

IMG_5133

 

 

עוגה שמרים אורירית ורכה בטעם נפלא של חלבה , בתוספת אגוזים.

העוגה עשוייה מבצק בריוש - בצק שמרים עשיר במיוחד בביצים , חמאה  וחלב .

מה שמעניק לו  מירקם אורירי ורך.

 

 

המרכיבים לבצק-

500 ג"ר קמח מנופה

25 ג"ר שמרים טריים

1/3 כוס סוכר

1 ביצה

3 חלמונים

150 ג"ר חמאה  מומסת

2 כפות שמן

כוס +3 כפות חלב

1/4 כפית מלח

וניל

 

אופן ההכנה-

להמיס את השמרים בכוס עם מעט חלב וכפית סוכר. להניח בצד להתפחה.

בקערת המיקסר להניח את הקמח. להוסיף סוכר, ביצים, תערובת השמרים והחלב ולהתחיל לערבל.

להוסיף בהדרגה את החמאה המומסת והשמן. 

להמשיך ללוש את הבצק כ- 5-7 דקות. לקראת הסוף לשלב את המלח.

הבצק צריך לצאת מעט דביק.

 

להעביר את הבצק לקערה משומנת , לכסות בניילון ולהכניס למקרר.  ל- 12 שעות לפחות.

 

לחלק את הבצק ל-3 חלקים.

מכל חלק הכנתי עוגה לתבנית  בגודל 10/20

 

המילוי לעוגה אחת -

3 כפות ממרח חלב 

2 כפות גדושות טחינה גולמית

פרורי חלבה וניל כ 3- 2 כפות

חופן אגוזי מלך קצוצים

גרד לימון

קינמון

 

לשטח את הבצק למלבן גדול .

למרוח את ממרח החלב.  

מעל  למרוח את הטחינה.

לפזר חלבה ואגוזים, לגרד קליפת לימון ולתבל בקינמון.

IMG_5006 

 IMG_5010

לגלגל את הבצק לכרוכית . לחתוך באמצע ולסובב לצורת קראנץ.

להניח בתבנית להתפחה של כ3/4 שעה.

למרוח בביצה טרופה ולהכניס לתנור מחומם 170 למשך כחצי שעה.

 

IMG_5104

IMG_5118

 

IMG_5138

IMG_5123

 

IMG_5137

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

3 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל דפי62 אלא אם צויין אחרת