2020
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קסם במטבח......

עוגת אגוזים במילוי וציפוי קרם קפוצ'ינו

עוגת אגוזים חביבה עלינו במיוחד ,וכשמתלווה אליה קרם בטעם קפוצ'ינו עשיר

החגיגה כפולה ,עוגה עשירה בטעמים ומרקמים ,ולא תאמינו כמה קלילה היא

כשאוכלים ממנה ,העוגה במרקם קליל וגם בכלל לא מסובכת להכנה ,המתכון

של לא אחר מאשר מיקי שמו המוכשר ,עוגה עשירה ונהדרת ,

הנה המתכון המקורי של מיקי והערות שלי בסוף .

תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ

מצרכים:

6 חלבונים מביצים גדולות (L)

250 גרם סוכר (11/4 כוסות)

2 כוסות אגוזי מלך קצוצים דק

70 גרם קמח רגיל (1/2 כוס )לפסח קמח דק לעוגות

למלית:

500 מ"ל שמנת מתוקה (2 מיכלים )

100 גרם סוכר (1/2 כוס)

מעט חלב (לדילול)

2 כפיות קפה נמס

לקישוט:

2 כוסות אגוזי לוז גרוסים גס וקלויים קלות

אופן הכנה:

מקציפים בקערת מיקסר את חלבונים והסוכר במהירות בינונית ובמשך כ-5 דקות עד לקבלת קצף יציב.

מקפלים לתוך התערובת העדינות את האגוזים והקמח לקבלת תערובת אחידה.

מסמנים על גבי נייר אפיה בעזרת עט או עיפרון 4 עיגולים בקוטר 22 ס"מ (קצת יותק קטן מקוטר התבנית)

הופכים את הניירות לצידם השני (כדי שהבצק לא יבוא במגע עם הסימון). מורחים בעזרת מרית על גבי 4 העיגולים את תערובת האגוזים בהתאם לסימון ובעובי של כ-1/2 ס"מ.

אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-20 דקות עד הזהבה. מצננים היטב.

להכנת המלית:

מקציפים את השמנת עם הסוכר והקפה הנמס עד קבלת קציפה יציבה בגוון מוקה אחיד.

להרכבת העוגה:

מניחים שכבה של בצק אגוזים בתחתית התבנית ומורחים מעל 1/4 מהמלית.

מניחים על שכבת המלית שכבת בצק שנייה, דוחסים מעט ומורחים שוב 1/4 מהמלית. חוזרים על הפעולה עוד פעמיים.

מפזרים אגוזי לוז על המלית, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לכשעתיים. מאחסנים מכוסה במקרר עד 3 ימים.

הערות שלי :

הכנתי שלוש שכבות של בצק מהכמות .

לקישוט השתמשתי ב3/4 כוס אגוזים טחונים גס .

למתכון כשר לפסל להמיר את הקמח בקמח דק לעוגות כשר לפסח

קישור למתכון המקורי .

http://food.nana10.co.il/Article/?ArticleID=845064

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי כק אלא אם צויין אחרת