00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מתנות קטנות

עוגת לינצר

 

 

 

עוגה מהממת מהמטבח האוסטרי הקלאסי, משלבת בצק רך ונימוח עשיר באגוזי לוז, שקדים,ותבלינים.

 

מעל ריבת שזיפים טובה.  כמובן עדיף ריבה של בית.

הכנתי את העוגה בתבנית מלבנית ארוכה, אפשר להכין בתבנית מרובעת ולחתוך לריבועים.
 

המצרכים-
125 ג"ר חמאה
1 ביצה קטנה
1 סוכר וניל
1/2 כוס אגוזי לוז קלויים מעט וטחונים גס
3 כפות שקדים טחונים גס
160 ג"ר קמח (כוס +2 כפות)
1/4 כפית שטוחה אבקת אפייה
1/4 כפית קינמון
קורט ציפורן
1/2 כפית גרד תפוז
1/2 כוס סוכר חום

כ- כוס ריבת שזיפים או כל ריבה אדומה אחרת.
עדיף ביתית.

הכנת ריבה ביתית -
חצי קילו שזיפים מגולענים להכניס לסיר עם
כוס וחצי סוכר. (אפשר להכפיל כמות)
לאחר שהתערובת רותחת להעביר לאש נמוכה לבישול של כ50 דקות.
אני מוסיפה גם קינמון טחון או מקלות קינמון.

IMG_4857

אופן ההכנה-

בקערה להניח את כל המצרכים חוץ מהקמח . לערבב היטב עד לריכוך החמאה.
להוסיף את הקמח ולערבב לבצק אחיד.
הבצק יוצא רך מעט וזה בסדר.

IMG_4847  IMG_4845  
 

להדק 2/3 מהבצק לתחתית התבנית אפשר להעזר במעט קמח.
את ה1/3 הנותר לעטוף בניילון ולהכניס לפריזר.

 

IMG_4850

את התבנית עם הבצק להכניס למקרר לשעה להתייצבות.

הרכבת העוגה-
למרוח בנדיבות את הריבה  על תחתית הבצק. מעל הריבה לגרד את הבצק 
שהיה בהקפאה. 
אפשרות נוספת לשטח את הבצק בין שני ניירות אפיה ולחתוך רצועות ולהניח מעל הריבה.

  IMG_4877
 

להכניס לתנור מחום  170 מעלות לאפייה של כחצי שעה .

לאחר הקירור אפשר לחתוך לריבועים או להשאיר כעוגה שלמה.
בתאבון!

 

 

 

IMG_4913

לינצר -ריבת תות

IMG_1255

לינצר ריבת אוכמניות-

IMG_6113

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל דפי62 אלא אם צויין אחרת