00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

החיים ומה שבישלתי

צלי בשר ברוטב עגבניות

צלי בקר בסיסי וטוב ברוטב עגבניות:

רכיבים:

1.5ק"ג בשר לצלי (נתח אחד)

מלח

פלפל שחור

1 בצל גדול

5 שיני שום /  שתי כפיות שום כתוש

4 עגבניות

100 גרם רסק עגבניות

חצי כפית כמון

חצי כפית טימין

רבע כפית פפריקה חריפה

2 כוסות יין לבן

הוראות הכנה:

מחממים את השמן בסיר גדול ושטוח, שיכיל את הבשר בנוחיות. בינתיים מתבלים את הבשר מכל צדדיו במלח לפי הצורך ופלפל. שמים את הבשר בסיר והופכים אותו בשמן החם, בעזרת שני מזלגות, כדי שיושחם מכל הצדדים.

בזמן שהבשר משחים, קוצצים את הבצל לקוביות גסות, קוצצים גם את השום, ופורסים את העגבניות לפרוסות.מוציאים את הבשר ושמים בסיר את הבצל והשום. מטגנים דקות מספר ומוסיפים את העגבניות. מטגנים גם אותן תוך בחישה ומוסיפים רסק עגבניות, תבלינים ויין. בוחשים כדקה.

מחזירים את  הבשר לסיר, מכסים ומבשלים על אש נמוכה במשך שעתיים וחצי. הבשר צריך להיות רך למגע של כף. יש לבדוק את מצב הנוזלים בעת הבישול ולהוסיף, לפי הצורך, מעט מים או יין לבן.

מוציאים את הבשר מהסיר, מצננים אותו מעט, מניחים אותו על קרש חיתוך ופורסים לפרוסות אחידות, בניצב לשריר. יש להשתמש בסכין חדה. עורכים את הפרוסות על צלחת הגשה ויוצקים על הבשר ומסביבו את הרוטב. מגישים חם, עם אורז לבן.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

הרשומות הכי ניצפות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל רחל אטיאש אלא אם צויין אחרת