00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

החיים ומה שבישלתי

עוף ופילאף של אורז

הנה מתכון קליל של עוף לשבת. הכל בסיר אחד. מהמטבח של רות סירקיס בהנאה.

רכיבים:

1 עוף במשקל 1.5 ק"ג

4 כפות שמן

1 שן שום

1 כוס אורז

100 גרם רסק עגבניות

2 כוסות מים

1 כף גדושה אבקת מרק עוף

2 בצלים קצוצים

חצי כפית מלח

רבע כפית פלפל שחור

רבע כפית טימין

הוראות הכנה:

אם משתמשים בעוף קפוא, מפשירים וחותכים ל8-10 חתיכות קטנות. שוטפים היטב כדי להפיג עודף מליחות ומייבשים.

מחממים את השמן בסיר שטוח וגדול, או במחבת עמוקה מאוד בעלת מכסה טוב. שמים את השום ואת פיסות העוף ומטגנים לאט עד שיזהיבו מכל הצדדים.

מוציאים את העוף מהסיר ומוסיפים את האורז לרוטב שבסיר. מטגנים ומשחימים לאט. בוחשים מפעם לפעם.

מוסיפים לסיר את רסק העגבניות, המים, אבקת המרק, הבצלים, המלח, הפלפל, והטימין. מעל לכל מסדרים את פיסות העוף. מביאים לרתיחה וסוגרים היטב את הסיר. ממשיכים לבשל על אש קטנה מאוד כשעה.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

הרשומות הכי ניצפות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל רחל אטיאש אלא אם צויין אחרת