00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המטבח של אלינוער

סלט כרוב וגזר - קולסלואו

17/08/2015

 

 

 

 

 

מקור הסלט הוא מהולנד. המהגרים ההולנדים שהגיעו לניו יורק בראשית המאה  ה 18 הביאו איתם מתכון לסלט כרוב.

המילה KOOL מתייחסת לכרוב ואילו SLA , כך מניחים, מתייחסת לסלט. 

 

מאד אוהבת את הסלט הזה ועם הזמן פיתחתי ורסיות שונות למתכון המקורי. אחת מהן לפניכן.

 

 

סלט כרוב וגזר

 

1/2 כרוב לבן קצוץ
2 גזרים רחוצים, מקולפים ומגוררים
1 בצל קטן קצוץ דק
1/2 כפית פלפל שחור גרוס


עד 1 כפית מלח שטוחה (לפי הטעם)
2-3 כפות חומץ לסלט
1-2 כפות סוכר (לפי הטעם האישי)
1/2 כוס מיונז
1/4 כפית חרדל
2 כפות שמנת חמוצה

*אפשר להוסיף זרעוני סלרי ו/או אגוזי מלך. אפשר גם בלי


 

 

 

 


בקערה מערבבים כרוב, גזרים ובצל ומניחים בצד.

בקערה קטנה מערבבים שמנת, מיונז, חרדל, סוכר, מלח, פלפל וחומץ.

 

 

לשפוך מעל הירקות. להניח במקרר לכ 30 דקות -טרום האכילה- לספיגת הטעמים.

 

בתיאבון.


 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

18 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ליאור המקורית8 אלא אם צויין אחרת