00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בחירות נכונות

קציצות בקר ואגוזי מלך

קציצות בקר ואגוזי מלך

 

 

 

 

 

 

 

 

השבוע התארחתי אצל משפחה דתית , הגעתי אליהם דרך חבר שלנו. אישה מקסימה, ילדות קטנות והמון שקט נפשי בכל פינה. 

דקות אחרי שנכנסנו כבר "חטפתי" לידי את הקטנה מכולן ובקשתי לקבל את הזכות להאכיל אותה.

בעודי משוחחת עם אמה במטבח אל  מול הכיריים השוקדות על בישולי השבת, אמרה הצעירה שהמתכון שהיא מכינה כרגע הוא  ממרח קישואים בטעם כבד

שמורכב בעצם מקישואים ואגוזי מלך. התלהבתי מאד מהרעיון אך ידעתי שאצלי לא יהיו קליינטים לממרח שכזה, אבל את סוד האגוזים אחפש להעביר למנה אחרת. 

 

הבקר טגנתי קציצות בקר עם אגוזי מלך קצוצים ולא גיליתי למשפוחה למה היה טעמן של הקציצות נפלא כל כך ונהדר.

את העיסה כמו תמיד הכנתי יום קודם וגם את הקציצות יצרתי והכנסתי לקופסא.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

המרכיבים לקציצות 

חצי קילו בשר טחון טרי

בצל קצוץ דק

פטרוזיליה קצוצה

פירורי לחם  שהכנתי משלש פרוסות חלה ישנות

מלח, פלפל שחור, גריל עוף, פפריקה מתוקה (כל תבלין מתאים)

ביצה

200 גרם אגוזי מלך קצוצים 

לערבב הכל במשך דקות ארוכות עד שיבצרו סוג של חוטים מתוך הבשר לעיסה (ממש כמו רשת הגלוטן שנוצרת בבצק)

להכניס לקופסא למקרר ולאחר שעתיים ליצור קציצות ולהניח בקופסא לקרור נוסף

לטגן בשמן חם ולהגיש עם חצילים קלויים בתנור ברוטב עגבניות, בצל ושום וכמובן טחינה גולמית.

 

טעים ובריא.

בתאבון

 

 

 

חצילים קלויים בתנור ברוטב עגבניות, בצל ושום. 

 

 

 

 

בתאבון

 

 

 
 
 

 

ריקי ברוך

מאמנת אישית וקבוצתית עיתונאית רשתבלוגרית.

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תפו ופוזה אלא אם צויין אחרת