66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהמטבח של טובה´לה

קיש קישואים בטעם כבד

קיש קישואים בטעם כבד

תאמינו או לא באמת יש לקישואים האלה טעם כבד תנסו אותו גם בתור סלט לא רק בקיש ותראו מה יגידו

 

 

 

המצרכים:

לבצק

300 גרם קמח - אחרי הניפוי רצוי להכניס למקפיא או למקרר לחצי שעה

200 גרם חמאה קרה מאוד חתוכה לקוביות קטנות

1 ביצה

כף פיטרוזיליה קצוצה

1 כף חלב קר 

קורט מלח

למילוי:

4 קישואים גדולים מגורדים גס

2 בצלים  גדולים קצוצים לקוביות קטנות

3 שיני שום כתושות

חופן פיטרוזיליה קצוצה

חופן אגוזי מלך טחונים דק

4 ביצים מקושקשות

מלח-פלפל שחור

שתי אפשריות לתוספת למילוי / שתיהן טעימות  תבחרו

 1 שמנת מתוקה

3 ביצים

1 כף קמח

חצי כוס גבינה צהובה מגורדת

חצי כוס גבינה מלוחה מגורדת

אפשרות שניה

1 קופסה קוטג' 5%

3 ביצים

חצי כוס גבינה צהובה מגורדת

חצי כוס גבינה מלוחה מגורדת

כף קמח 

הכנת הבצק:

במעבד מזון /במיקסר עם וו הגיטרה לערבב את הקמח והחמאה עד ליצירת פרורים קטנים להוסיף את הביצה ולהמשיך עוד ללוש רק עד לאיחוד הבצק(זהירות לא ללוש יותר מידיי) אם יש צורך מוסיפים כף חלב קרמוציאים מהקערה מאחדים בידיים את הבצק יוצרים דיסקית עגולה עוטפים בשקית נילון ומכניסים למקרר לשעה

הכנת המילוי:

לטגן את הבצל במעט שמן להוסיף את השום  הקישואים המגורדים לערבב היטב מידיי כמה דקות עד שאתם רואים שהקישואים התרככו ושאין כמעט נוזלים בסיר.

להוסיף מלח ופלפל שחור לקשקש את הביצים ולשפוך לסיר עם הקישואים תוך כדי עירבוב תמידי עד שנונרת כעין שקשוקה .

לכבות את האש להוסיף פיטרוזיליה קצוצה ואת האגוזים לערבב היטב לתקן תיבול  ולצנן.

הרכבת המאפה:

על משטח מקומח מעט לרדד את הבצק לגודל התבנית כו לל כיסוי הדפנות רצוי עם תחתית נשלפת אבל לא חובה {אני מכינה בחד פעמי עגולה ויוצא מעולה )

עם המערוך  להרים את הבצק ולהני אותו בתבנית להדק היטב לתחתית ומסביב לדפנות להכניס למקפיא ל20 דקות.

לערבב איטב את המילוי שבחרנו{ אחד מהשניים } ולערבב עם הקישואים.

לשפוך את המילוי על הבצק.

לחמם תנור ל180 מעלות 

זמן אפיה משוער כ45  50 דקות או עד שהמילוי מתיצב

אפשר לקשט את הקיש בפרוסות קישואים או לפזר זרעונים שומשום/ גרעיני חמניה/ גרעיני דלעת /מעט אגוזים קצוצים.

בהצלחה

שלכם מכל ה טובה

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

12 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נמושקה1 אלא אם צויין אחרת