00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מתכונים פה

תבשיל עדשים כתומות פשוט להכנה - בסגנון הודי

דאל עדשים כתומות הוא מהתבשילים הבסיסיים והפופולאריים ביותר במטבח ההודי.
אני לא בטוח שלמנה שלי חוקי לקרוא "דאל" אבל היא קלה להכנה וטעימה.
 

המצרכים הדרושים:

  1. 1 כוס עדשים כתומות
  2. 1 בצל קטן-בינוני קצוץ דק
  3. 2-3 שיני שום חתוכות דק
  4. 1 עגבניה קטנה-בינונית קצוצה
  5. מעט פטרוזילה טרייה קצוצה (כשתי כפות)
  6. 1/2 - 1 כפית מלח
  7. מעט אבקת צ'ילי או לחילופין 1/2 כפית פפריקה
  8. 1/2 כפית כורכום
  9. מעט פלפל שחור טחון טרי
  10. 2 כוסות מים
  11. שמן זית - כ-3 כפות

 

אופן ההכנה:

  1. בסיר מחממים שמן זית. כשהשמן חם מוסיפים את השום והבצל. מטגנים תוך ערבוב עד שהשום והבצל מזהיבים
  2. מוסיפים את העגבניה הקצוצה וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב עוד 2-3 דקות
  3. מוסיפים את העדשים הכתומות, הפטרוזיליה והתבלינים, מערבבים תוך כדי טיגון עוד כמה שניות
  4. מוסיפים את המים, סוגרים את הסיר ומביאים לרתיחה
  5. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עד שהעדשים מתרככות ומתחילות להתפורר - בערך 10 דקות
  6. מפעם לפעם מערבבים ובודקים את המצב. אם העדשים עוד קשות אבל המים התאדו לחלוטין מוסיפים עוד קצת מים

בתיאבון!

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

12 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל מתכוניםפה אלא אם צויין אחרת