00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בחירות נכונות

עוגיות שקדים וסוכר קוקוס.

עוגיות שקדים וסוכר קוקוס.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

זה סוג של  הרגל שאני נוהגת להכין  את בצק העוגיות לפחות יום אחד לפני האפיה. הפעם הבצק חיכה קצת יותר כי לא הגעתי לרגע שאמצא את הזמן והשקט הדרוש לי להכין אותן באהבה.

כשהוספתי את המרכיבים לקערת המקסר הבצק קיבל צבע נפלא מסוכר הקוקוס הכהה. השקדים הגרוסים העניקו לו ארומה נפלאה מעצם השילוב של שניהם יחד.

דקה אחרי שהוצאתי את התבנית הראשנה מהתנור וסיימתי לסדר אותן על גבי רשת הצינון הגיע בעלי שלא יכל היה להתאפק ממשב הריח שמלא אותו כשנכנס הביתה. 

הוא חטף אחת אל הפה והודיע לי שבגלל surprise "חוסר הסימטריה" הוא נאלץ לאכול אותה כדי שכל העוגיות תעמודנה בשורות אחידות על גבי הרשת... (אני אף פעם לא שבעה מלראות אותו נהנה מיציר כפי...devil )

כשהלכתי לעיסוקי נוכחת ש"הסמטריה" שבה ונשתנתה שוב ושוב ושוב ושוב.... (איזה כייף...)

 

 

 

המרכיבים לבצק

3.5 כוסות קמח 

1 אבקת אפיה

כוס סוכר קוקוס

200 גרם חמאה או מזולה

2 ביצים

200 גרם שקדים גרוסים דק

1 שקית סוכר וניל

לשתי לבצק אחיד עטפתי בנילון והכנסתי למקרר ליומיים. (לא חובה)

 

 

 

ההכנה:

חלקתי את הבצק לשני חלקים

מכל חלק יצרתי גליל

כל גליל פרסתי לפרוסות קטנות

גלגלתי כל פרוסה (כמו שמגלגלים כדור שוקולד או כדורי בשר טחון)

פחסתי את הכדור והנחתי על גבי תבנית מרופדת בניר אפיה

אפיתי בחום 170 מעלות עד השחמה קלה

יצא טעים מאד. 

 

 

 

בתאבון 

 

 

 

 
 
 

 

ריקי ברוך

מאמנת אישית וקבוצתית עיתונאית רשתבלוגרית.

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תפו ופוזה אלא אם צויין אחרת