22
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המתכונים של גבי

ארטיק "מגנום" טבעוני

צריך כמה ימים כדי להכין את הארטיקים האלה, אבל זה שווה כל דקה. צריך גם לקנות כמה מצרכים מיוחדים, אבל זה שווה כל שקל.

 

ארטיק "מגנום" טבעוני

 

חומרים:

4 בננות בשלות מאד

1/2 כוס קרם קוקוס (כ-16% שומן, קונים בסופר)

3-4 כפות סוכר

1 כפית תמצית וניל

1/2 צנצנת ריבת חלב טבעונית (פירוט למטה)

ציפוי שוקולד וחמאת בוטנים (פירוט למטה)

 

ציוד מיוחד:

מעבד מזון או בלנדר

תבנית פלסטיק שטוחה

תבנית לארטיקים (קונים בחנויות לכלי פלסטיק)

מקלות לארטיקים (קונים בחנויות לעבודות יצירה ומלאכת יד)

נייר אפייה

 

הוראות הכנה:

ההכנה לוקחת ארבעה ימים, לפי אופן ההכנה הבא:

  1. ביום הראשון מקפיאים את הבננות. (אפשר להקפיא אותן כמה ימים מראש).
  2. ביום השני מכינים את בסיס הגלידה ומוסיפים לו גושי ריבת חלב.
  3. ביום השלישי יוצרים ארטיקים.
  4. ביום הרביעי מצפים את הארטיקים בשוקולד, עוטפים אותם ושומרים במקפיא.
  5. ביום החמישי אפשר סוף סוף לזלול את הארטיקים!

 

ועכשיו נראה את כל השלבים הללו בפירוט.

מקלפים את הבננות, מניחים בכלי מפלסטיק ומקפיאים ל-24 שעות או יותר. (אצלי תמיד יש במקפיא.)

מרסקים במעבד מזון את הבננות עם קרם קוקוס, סוכר ותמצית וניל עד שזה ממש חלק. טועמים, ואם צריך אז מוסיפים עוד סוכר. התערובת צריכה להיות מתוקה כמו גלידה.

מעבירים לקופסת פלסטיק שטוחה ומקפיאים למשך שעה-שעתיים.

ריבת חלב טבעונית - אני קניתי בחנות של "פוליבה" ברמלה, ואפשר להשיג מוצרים דומים בחנויות לחומרי בישול ואפייה:

 

אחרי שהגלידה קפאה חלקית במשך שעה שעתיים, מוציאים אותה מהמקפיא.

מעבירים את ריבת החלב לכלי זכוכית ומחממים במשך 2-3 דקות במיקרוגל, במקטעים של דקה, ומערבבים בכל דקה, עד שהיא מתחממת ומתרככת.

כשריבת החלב חמה ורכה, מטפטפים ממנה גושים לתוך הגלידה. מערבבים בעדינות עם סכין עד שנוצר אפקט "שיש".

מקפיאים מחדש את הגלידה, הפעם למשך 24 שעות.

למחרת, יוצרים את הארטיקים. מוציאים בעזרת כף גוש גלידה, ודוחסים אותו לתבנית של ארטיקים. דוחסים עוד גוש ועוד גוש, עד שכל התבניות של הארטיקים מתמלאות.

דוחפים לכל תבנית מקל של ארטיק, ומקפיאים שוב ל-24 שעות.

מוציאים את הארטיקים בזהירות מהתבנית, ומחזירים למקפיא. אצלי השלב הזה נראה כך:

עכשיו הארטיקים מוכנים והם טעימים גם ללא ציפוי, אבל הציפוי הופך אותם מסתם ארטיקים טעימים ל"מגנום".

את הציפוי הבא מצאתי בסופרמרקט "יינות ביתן". הוא טבעוני ולא יקר.

 

שימו לב - הציפוי הוא בטעם שוקולד וחמאת בוטנים. יש גם ציפוי אחר בטעם שוקולד בלבד, אבל הוא לא טבעוני. הציפוי הזה יותר טוב מציפוי שוקולד ביתי, כי לא צריך לחמם אותו. הוא יוצר שכבה דקה וטעימה של ציפוי על כל ארטיק, בניגוד לציפוי ביתי שיוצר שכבה עבה.

מכינים במקפיא קרש חיתוך ועליו נייר אפייה.

מכינים נייר אפייה נוסף על משטח העבודה. מנערים היטב את הציפוי במשך חצי דקה, ומזליפים על הארטיקים מכל הצדדים.

חלק מהציפוי יישפך על נייר האפייה - מגלגלים את הארטיקים בציפוי, והוא מתקשה מיד. מאד קל לעבוד איתו.

מסדרים את הארטיקים המצופים על קרש החיתוך במקפיא, ומחכים עוד 24 שעות שיתקשו.

עוטפים כל ארטיק בריבוע של נייר אפייה ומכניסים לשקית ניילון.

למחרת אפשר לאכול את המגנומים שלנו בשמחה רבה:

וככה זה נראה אחרי שנותנים ביס:

זהו, זה כל המתכון! אפשר כמובן לגוון, להוסיף חתיכות של שקדים או בוטנים בארטיק או בציפוי, להוסיף לארטיק קקאו או קינמון, להשתמש בציפוי אחר ולהשתולל בכיף.

בתיאבון!

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל gsf אלא אם צויין אחרת