2020
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קסם במטבח......

לחם מקמח כוסמין מלא ואגוזים

אני כול כך אוהבת לאפות לחם בבית ,ריח הבצק שתופח ומתפשט בבית

ממכר ,ריח הלחם הנאפה בתנור משגע מעיר את כל החושים ,הטעם

אין מה להשוות ללחם טרי שיוצא מהתנור לעומת לחם קנוי טרי ככל שיהיה ,

אני גם מאוד אוהבת לגוון בקמחים הפעם שילבתי קמח כוסמין מלא וקמח כפרי מלא ,

וכמובן אגוזי מלך שאני מאוד אוהבת בלחם ,התוצאה נהדרת ההכה פשוטה מאוד

שווה את ההשקעה .

מרכיבים :

½ 2 כוסות קמח כוסמין מלא

½ 1 כוסות קמח חיטה מלא

1 כפית מלח

1 כף סוכר חום

1 כף שמרים יבשים

2 כפות טחינה גולמית

½ 1 כוסות מים עד 2 כוסות

חופן אגוזי מלך קצוצים גס

ההכנה

 שמים בקערת המיקסר עם וו לישה את שני סוגי הקמח, השמרים, המלח, הסוכר, והטחינה 

ומפעילים על מהירות נמוכה.מוסיפים לאט כוס מים ומוסיפים בהדרגה חצי עד כוס מים

נוספים, לפי כמה שהבצק צריך. לשים 10 דקות במהירות בנונית מפסיקים ושוב מפעילים

ולשים 2-3 דקות נוספות,הבצק צריך להיות רך חלק ומעט דביק ,מכסים את הקערה בניילון

נצמד משאירים להתפחה כשעה וחצי .

מוציאים את הבצק על משטח מקומח מוסיפים את האגוזים לשים ומעצבים צורת כיכר ,

מעבירים לתבנית אפייה מקומחת ,חורצים כמה חריצים ,

מכסים במגבת מתפיחים עוד חצי שעה .

מחממים תנור ל200 מעלות ,מניחים תבנית קטנה עם מים חמים ,אופים את הלחם בערך

40-45 דקות עד שהלחם זהוב ובנקישה נשמע צליל חלול ,

מעבירים את הלחם לרשת ומקררים היטב לפני שפורסים .

פרוס לפני ההקפאה

וגנבתי את הפינה ..

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

5 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי כק אלא אם צויין אחרת