66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהמטבח של טובה´לה

עוגת שזיפים שיכורה

עוגת שזיפים שיכורה

קיבלתי גזיר עיתון עם המתכון וכך נאמר בו: " העוגה המיתולוגית של לחם ארז "לא הבנתי מה המיתלוגית בה ? אז החלטתי לנסות והעברתי חלק מהעוגה לביתי שנתנה לשכנה   {לטעימה }ושהשכנה אמרה שזו אחת מהעוגות הטעימות שהיא אכלה ושהיא רוצה מתכון אז השכנה ברכה ופורום אוכל כשר וגולשים יקרים הנה המתכון ... שיניתי מעט ,ולטעמי כמות ציפוי השוקולד עבה מאוד ולכן למי שכמות השוקולד במתכון היא יותר מידיי אפשר להפחית לחצי לדעתי לא יגרע מטעמה של העוגה.

גודל התבנית שבה אופים היא 24.

 

הכנת העוגה מאוד קלה לא להבהל

מה צריך:

200 גרם חמאה רכה

200 גרם א' סוכר

2 כפות קורנפלור

2 ביצים

1 חלמון

200 גרם אגוזי לוז טחונים דק {לא קלויים }

לציפוי :

12 שיזיפים יבשים מגולענים מושרים לילה בחצי כוס ברנדי

200 גרם שוקולד מריר 70% מוצקי קקאו (שמתי רגיל )

100 גרם חמאה (זאת הכמות שהיה במתכון ולכן כתבתי למעלה בפתיח למי שנראה שזה הרבה להוריד לחצי) כלומר 50 גרם חמאה ו100 גרם שוקולד מריר

ומה שישבור לכם את המתיקות של השוקולד

מעט גרגרי מלח גס כן כן לא טעיתי (ואם אין לכם תבקשו מהשכנה cheeky )

אופן ההכנה :

מחממים תנור ל180 מעלות

בקערת המיקסר עם וו הגיטרה מקציפים את החמאה ואבקת הסוכר עד לקבלת תערובת אחידה,מוסיפים את הביצים והחלמון בהדרגה תוך כדי הקצפה , מקציפים במשך 6 דקות לפחות עד שהתערובת תופחת.

מקפלים בזהירות את אגוזי הלוז והקורנפלור לתוך תערובת החמאה והביצים.

מצפים את התבנית בנייר אפיהויוצקים לתוכה את התערובת .

אופים במשך 25-30 דקות או עד שהעוגה השחימה (לבדוק עם קיסם)

מצננים ומשחררים מהתבנית.

מוציאים את השזיפים מהברנדי  (לא מסננים )

דוקרים את העוגה בכמה מקומות עם סכין ומוזגים עם כף את הברנדי בחריצים שעשינו עם הסכין.

את השזיפים מסדרים על פני שטח העוגה.

ממיסים את החמאה והשוקולד במיקרו בפולסים של 20 שניות (או בבן מארי)

יוצקים את השוקולד מעל השיזיפים ומשטחים בעזרת טלטולים קלים של העוגה.

זורים מעט גרגרי מלח גס על פני העוגה {לא להגזים אתם לא מכשירים עופות surprise } זה ישבור את המתיקות של השוקולד וגרגר המלח שצץ פיתאום בין השיניים טעיםםםםcheeky.

 במתכון כתוב להגיש מייד דעתי שהעוגה היתה טעימה אחרי ששהתה במקרר כמה שעות. אז איך שיתחשק לכם.

תהנו שבת שלום חברים

שלכם מכל ה  טובה 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

14 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נמושקה1 אלא אם צויין אחרת