11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

סיר ממולאים נושאי המגבעת

סיר ממולאים נושאי המגבעת

 

 

 

 

 ממולאים

ארוחה שלמה בסיר אחד.

 

אפשר  לערבב באותו סיר, ירקות שונים  כמו;

קישואים, פלפלים, עגבניות, בצל.

הפעם בחרתי למלא פילפלים ירוקים בהירים, פילפלים אדומים וקישואים,

 

 

 

 

 ירקות למילוי :

3 פילפלים אדומים, בגודל בינוני,

 3 פילפלים ירוקים בהירים בגודל בינוני,

2 קישואים עבים וארוכים.

חומרים למילית : 

1 בצל גדול קצוץ,

1 כוס אורז, (פרסי /בסמטי),

שמן  קנולה לטיגון,

3 פילפלים אדומים, בגודל בינוני,

 3 פילפלים ירוקים בהירים בגודל בינוני,

2 קישואים עבים וארוכים.

250 - 300 גר' בשר בקר טחון,

עלי  פטרוזיליה קצוצים כ- 3 כפות,

1 עגבניה מגוררת על פומפיה דקה, ללא הקליפה.

 פלפל שחור + מלח + (אפשר גם בהרט),

 אופן הכנה:

מורידים בכל פילפל את ה"כובע" עם הגבעול,  ומסירים בסכין את הגרעינים, שומרים בצד.

מנקים את פנים הפילפלים מגרעינים ומכל החלקים הלבנים,

מקלפים את הקישואים בקולפן ירקות, חוצים כל קישוא לשניים,

מרוקנים את הפנים של כל קישוא,  מהצד שחתכנו, משאירים דפנות דקים ומשאירים סגור בצד אחד.

מסדרים את הירקות בצפיפות בסיר רחב ושטוח עם דפנות גבוהים  מעט.

הכנת המילית:

 מחממים שמן במחבת,

 מוסיפים את הבצל הקצוץ, ומזהיבים קלות.   

מוסיפים אתת הבשר הטחון ומערבבים

 מוסיפים את האורז, ומערבבים כדקותיים, עד שהוא נעשה לבן, 

 מוסיפים את הפטרוזיליה,

 מוסיפים את העגבניה המגוררת, מערבבים,

מתבלים ב- פילפל, מלח, ומי שרוצה להוסיף, בהרט,

מבשלים יחד כ- חמש דקות, מערבבים  מדי פעם, מסירים מהאש.

ממלאים את הירקות שבסיר, מבלי לדחוס. כדי לאפשר לאורז לתפוח, ולירקות לשמור על צורתם היפה.

הכנת הרוטב:

בסיר קטן שמים:

300 גר, רסק עגבניות,

2+1/2 -3 כוסות מים רותחים,

תיבול : פלפל שחור , מלח, סוכר, 1 כפית שום כתוש, ,

מבשלים יחד כ- 5 דקות, טועמים מתקנים תיבול .

 מטפטפים כף מהרוטב בכל ירק ממולא,

 ואת שאר הרוטב יוצקים מסביב לירקות, כדי חצי מגובהם לערך.

 שמים לכל פילפל את כובעו , ללא הגרעינים, 

מביאים לרתיחה, ומבשלים על אש נמוכה בסיר מכוסה חלקית, כשעה.   בסיר צריך להיות  בעבוע קל בלבד משך כל זמן הבישול.

 במהלך הבישול, מרטיבים בכף את הממולאים, שלא יתיבשו מלמעלה.

* כדי שהאורז ישמור על צורתו, ולא יהפוך להיות עיסתי. יש להמנע מבישול יתר, 

 

 

 

 

 

 

נושאי המגבעת

אותו מתכון בדיוק, 

בצמצום כמות הממולאים.

בפעם הזאת השתמשתי בקישואים עגולים,  בנוסף לפלפלים בשלושה צבעים, 

נשארה לי מילית בשר+אורז הוספתי ביצה  M וכף פירורי לחם, לשתי היטב לתערובת אחידה,

 והכנתי כדורי בשר, ופיזרתי מעל הממולאים.

 משך הבישול, הרטבתי אותם מלמעלה ברוטב, מספר פעמים,

 מה שנתן  תוצאות טעימות, נימוחות ורכות.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל פילפל הכובע שלו...

 הממולאים יקבלו טעם נוסף, 

אם  תכניסו אותם בסיום הבישול,  לתנור בחום גבוה, ל 10 דקות לצריבה קלה,

 אפשר גם מתחת לגריל. לחמש דקות לערך

קרדיט: טלי  שחר

 

 

 

 

 

 

קבלו עוד קישור

פלפלים אדומים ממולאים טעם חמוץ מתוק בסגנון הונגרי

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

תגובות אחרונות
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
תגובות אחרונות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת