55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בכיף

מסאחן

מסאחן

בס"ד

המסאחן מגיע מן המטבח הערבי ובעקרון זהו תבשיל של עוף על פיתה תוצרת בית.
 
הנה הגרסה שלי למתכון.
 
 
 
כמות 10-12 יחידות
 
המצרכים לבצק:
 
4 כוסות קמח
1 כף שמרים יבשים
6 כפות שמן זית
1/2-1 כוס מים
קורט מלח
 
המצרכים למלית:
 
1 בצל גדול 
1 ק"ג פרגיות
1/4 כפית מלח
קורט פלפל שחור
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית כורכום
 
 
1 ביצה טרופה
1/2 כוס שומשום
 
אופן ההכנה:
 
- בקערת המיקסר שמים את הקמח,שמרים,שמן וחצי כוס מים ומתחילים ללוש.
- כשהבצק מתגבש מוסיפים את המלח וממשיכים בלישה עד לקבלת בצק רך וגמיש (במידת הצורך מוסיפים את שאר המים).
- מניחים להתפחה של שעה.
- במחבת רחבה מטגנים בצל במעט שמן עד להשחמה.
- מכניסים את הפרגיות ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהפרגיות משנות את צבען ומוכנות.
- מתבלים ומטגנים עוד דקה.מכבים ומקררים.
- קורצים מהבצק כדורים בגודל כדור טניס.
- מרדדים כל כדור לעלה דק.
- מניחים במרכז העלה 2 כפות גדושות ממלית הפרגיות.
- מורחים על השוליים ביצה ומפזרים שומשום.
- מכניסים לאפיה בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 20-25 דקות עד שהמאפים משחימים.
 
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

5 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פזית 72 אלא אם צויין אחרת