55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בכיף

קעריות לחם במלית פרגיות ובצל

קעריות לחם במלית פרגיות ובצל

בס"ד

 

סלסלאות לחם ממולאות בשווארמת פרגיות עם הרבה בצל ובארומה נפלא והטעם..., אין מה לומר המנה כבשה את שולחן השבת שלנו.

 

המצרכים לקעריות הלחם:

 

4 כוסות קמח

1 כף שמרים יבשים/25 גרם שמרים

6 כפות שמן זית

1/2-1 כוס מים

קורט מלח

 

המצרכים לשווארמה:

2 בצלים גדולים פרוסים

1 ק"ג פרגיות חתוכות לקוביות או לרצועות

מלח,פלפל שחור

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית כורכום

 

אופן ההכנה:

- בקערת המיקסר שמים את הקמח,שמרים,שמן וחצי כוס מים ומתחילים בלישה.

- כשהבצק מתגבש מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק רך וגמיש (במידת הצורך מוסיפים עוד מים).

- מניחים במקום חמים לתפיחה של שעה.

- במחבת רחבה מטגנים בצל במעט שמן עד להזהבה.

- מוסיפים את הפרגיות ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהפרגיות משנות את צבען ומוכנות.

- מתבלים ומטגנים עוד כדקה,מכבים ומקררים.

- לוקחים תבנית של מאפינס והופכים אותה, משמנים בספריי שמן את תחתית התבנית (את השקעים)

- יוצרים מהבצק כדורים בגודל מעט יותר מכדור פינג פונג.

- מרדדים כל כדור לעלה דק ומלבישים על השקעים ההפוכים .

- מכניסים לאפיה של 20-25 דקות עד להשחמה קלה של הקעריות (לא להשחים יותר מדי הבצק מתקשה), להוציא ולקרר.

- להפוך כל קערית ולמלא בתערובת הפרגיות.

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

15 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פזית 72 אלא אם צויין אחרת