00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מתנות קטנות

עוגת גבינה ישראלית ניורקית בציפוי דובדבנים טריים

07/07/2015

 

 

 

 

 

אחת העוגות היותר מפורסמות בניו יורק היא עוגת גבינת שמנת בציפויים שונים ומגוונים.
בכל הקונדטוריות ובתי הקפה בניו יורק  הן מוצגות לראווה  בשלל ציפויים צבעוניים, כמעט מכל פרי אפשרי.
המראה פשוט משגע . ויטרינות עמוסות בעוגות גבינה צבעוניות ומגרות.


לפני כשנה כשטיילתי בניו יורק , כמובן  שקניתי וטעמתי . העוגה הייתה טעימה , אך מאוד כבדה ושמנתית לטעמי.
משולש שנראה קטן למראה , אכלנו 3 אנשים ובקושי סיימנו אותו.

העוגה בניו יורק עשויה כולה מגבינת שמנת כבדה.

 

במתכון שלי אני משלבת גם גבינת שמנת וגם את הגבינה הלבנה הרגילה והנהדרת שיש לנו בארץ וכמעט 
אי אפשר למצוא אותה בשום מקום בחו"ל.

וכך יוצאת עוגה משגעת בטעם שמנת,  והציפוי כמובן נותן לה טעם חמוץ מתוק נהדר.
 הדובדבנים כאלה יפים בשוק - איך אפשר שלא לשלב אותם בעוגה...

 

 

המצרכים לבצק- תבנית 24-25

50 ג"ר חמאה
חלמון
3/4 כוס קמח
1 כף סוכר
1סוכר וניל
1/2 כפית גרד לימון
כפית מיץ לימון

 

לתערובת הגבינה-

750 ג"ר  גבינה 5 אחוז לבנה 
קופסת גבינת פילדלפיה או מסקרפונה
3  שקיות סוכר וניל או מקל וניל
1/2 כפית גרד לימון
2 כפות קמח
2 כפות קורנפלור
5 ביצים מופרדות
1 כוס סוכר

 

הכנת הבצק-

לעבד את כל חומרי הבצק לבצק אחיד. 
לשטח את הבצק על תחתית התבנית .

מומלץ לשים עיגול נייר אפייה בתחתית התבנית - כך אפשר להוציא את העוגה מהתבנית לאחר האפייה בקלות.


להכניס את הבצק לאפייה לתנור לכ- 15 דקות 170 מעלות.
להוציא ולקרר.


 

הכנת תערובת הגבינה-

את הגבינה הלבנה לשים במסננת להגרת הנוזלים לכמה שעות .
להפריד את הביצים ולהקציף חלבונים עם 3/4 כוס סוכר.
לאחר שהגבינה סוננה מהנוזלים, להניח בקערה , להוסיף את גבינת השמנת.
לערבב היטב. לשלב את החלמונים, גרד לימון ווניל.
לערבב 1/4 כוס סוכר עם הקמח והקורנפלור ולשלב לתערובת הגבינה.


לאחד את החלבונים המוקצפים לגבינה.
 

 

להניח את תערובת הגבינה על התחתית האפויה.

להכניס לתנור מחומם ל -180 מעלות ,

לאחר כ- 10 דקות להוריד טמפרטורה בהדרגה ל-160 ואחר כך ל-150 לאפייה של כשעה ורבע.

בתחתית התנור רצוי לשים תבנית עם מים רותחים .

לאחר האפייה להשאיר בתנור סגור עוד כשעה לפחות.


לאחר שהעוגה התקררה להכניס אותה למקרר לקירור. 


את הרוטב נכין ונצפה כשהעוגה קרה.

 

הכנת הציפוי-

200 ג"ר דודבנים טריים מגולענים
1/3 כוס סוכר
1כף מיץ לימון
1 כף מלאה קורנפלור
1 כף מים
1 כף ליקר דובדבנים

 

להניח בקלחת את הדובדבנים והסוכר ולחמם כ2-3 דקות.
לערבב מיץ לימון ומים  עם הקורנפלור. לשלב לדובדבנים.
לבשל את התערובת עד להסמכה בערך כ- 5 דקות.
להוריד מהאש ולשלב את הליקר.

 

 

 

לאחר  שהרוטב התקרר מעט, אפשר לצפות את העוגה.

בתאבון !

ולהתענג מכל ביס  - כי חיים רק פעם אחת!

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל דפי62 אלא אם צויין אחרת