00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המטבח של אלינוער

עוגת שטרויזל כפרית

 

 

 

זאת העוגה שאני לוקחת תדיר לאכילה חוץ ביתית ומביאה תדיר  למארחים . העוגה עם ציפוי הפרורים הסמי - קשה למעלה ותוכנה
הרך מחזיקה מעמד כ 5 ימים בטמפרטורת חדר ולא מתקשה. ממליצה בכל פה. נזללת על ידי ילדים ובוגרים כאחד.

 

 

עוגת שטרויזל -ציפוי פירורים- כפרית

 

מצרכים לשטרויזל

 

2/3 כוס סוכר לבן
1/3 כוס סוכר חום
2/3 כוס קמח
1 כף מלאה קינמון
קורט מלח
100 גר' חמאה רכה

 

מצרכים לעוגה

3 כוסות קמח תופח
1/2 כפית מלח
3 ביצים
1 קופסא שמנת לקצפת 38%
100 גר' חמאה רכה
1 כף ממרח שוקולד
3/4 כוס סוכר
1/2 כוס קפה מוכן ללא חלב
1/2 כוס נטיפי חמאת בוטנים

 

 

 

 



אופן ההכנה

 

לחמם תנור ל 180 מעלות.

להכנת השטרויזל -  בקערה, לערבב את כל המצרכים מלבד החמאה. להוסיף את החמאה .
לעבד ובעזרת האצבעות ליצור פירורים. לה סוכר, להניח בצד.


בקערה להקציף סוכר, חמאה רכה, ביצים ושמנת לקצפת. להוסיף את שאר החומרים ולעבד
לבצק הומוגני.  להוסיף את הקפה, לערבב ולהניח בצד.


להניח מחצית מהתערובת בתבנית ומעל לפזר מהשטרויזל. לסיים בשארית הבצק .

 

 

 

 


לפזר 1 כף ממרח שוקולד במספר מקומות. לערבב קלות בעזרת מזלג. לסיים בשטרוייזל שנשאר
ומעל לפזר נטיפי חמאת בוטנים (תוצרת הרשי).

 

לאפות כ 40 - 50 דקות . קיסם הנכנס לעוגה ויצא נקי מראה שהעוגה מוכנה. להוציא מהתנור
ולקרר.

 

בעונג רב,


אלינוער



 

 

 

 

 

הנאה מובטחת

 

אלינוער

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

10 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ליאור המקורית8 אלא אם צויין אחרת