66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהמטבח של טובה´לה

לחם קופים במילוי חומוס

24/07/2015
לחם קופים במילוי חומוס

אני כל כך אוהבת את לחם הקופים מכל הסוגים...מתוק מלוח עם מילוי שונה אולי בשל היותו נתלש ונתלש ונתלש עד שלא הרגשת שאופסsmileysmiley נגמררררcheeky.... הפעם הכנתי אותו משארית של בצק שנשאר לי מלחם חיטה מלאה שהכנתי לא מעט טירחה אבל שכרה בהפסדה { הזמןןןן } אוישששש קצת יותר מתמיד אבל מרשים תודוsad

 

אם לא מתחשק לכם להכין את הלחם השתמשו בחצי מהכמות הרשומה למטה/ אפשר להכין מקמח רגיל גם הכדורים הממולאים לא צריכים להיות שווים בגודלם. ואת התבנית קוגלהוף תמרחו היטב בטחינה גולמית ותפזרו שומשום למניעת הדבקות המאפה.ישאר לכם בצק  תכינו לחמניה/יות devil

מה צריך לבצק:

500 גרם קמח חטיה מלאה

10 גרם מלח /חצי כף

כף שטוחה סוכר

25 גרם שמרים טריים/ כף יבשים

2-3 כפות שמן

בערך 2 כוסות מים  מתחילים בכוס ומוסיפים לפי ספיגת הקמח

למילוי החומוס:

2 כוסות חומוס מושרה לילה / או חומוס מוכן קפוא {החומוס 2 כוסות לאחר בישול  }

2 בצלים גדולים קצוצים לקוביות

חופן טוב של פיטרוזיליה

מלח ,פפריקה מתוקה, כמון מעט פפריקה חריפה

5 כפות שמן לטיגון הבצל {אולי קצת יותר שמן  wink }

למריחה על המאפה מלמעלה:

מעט טחינה גולמית מעורבבת עם מעט מים

שומשום לפיזור

 אופן הכנת הבצק :

 

בקערת המיקסר עם וו הלישה לערבב את הקמח , השמן,הסוכר כמה דקות הוסיפו את השמרים ואחר כך את המים בהדרגה, ללוש לבצק רך אך לא דביק.

לכסות ולהתפיח 20 דקות אחרי 20 דקות ללוש שוב לכסות ולהתפיח עד הכפלת הנפח

להכנת החומוס:

לבשל את החומוס בישול מלא אך לא רך .לסנן מנוזלים ולצנן

אחרי הצינון לטחון במטחנת בשר עם החורים הגדולים /במעבד מזון לא לעיסה דיסתית שיראו עדיין שזו עיסת חומוס

לקצוץ את הבצל ולטגן עד לשקיפות הבצל וקצת יותר בסוף טיגון הבצל להוסיף חצי מכמות התבלינים.לצנן

לערבב את הבצל עם החומוס הטחון ולהוסיף תיבול לפי הצורך ואת הפיטרוזיליה לערבב היטב.ולתקן תיבול

להרכבת המאפה:

לשמן היטב את התבנית בטחינה גולמית ולפזר שומשום 

לקרוץ מהבצק כדורים לכסות על השיש ל10 דקות

לרדד או לפתוח כל כדור (אפשר גם עם כף היד כמו בקובה ) לשים במרכז הכדור כף מילוי ולסגור תוך כדי כיווץ הבצק ממש כמו קובה.

להתחיל להניח בתחתית התבנית אחד ליד השני ככה עד גמר כל הבצק והמילוי .לסדר את הכדורים אחד על השני כמו בגדר אבנים {לא לדאוג הם תופחים ונצמדים אחד לשני בכיף }

למרוח את הכדורים מלמעלה במעט טחינה מעורבבת במים ולפזר שומשום.

לכסות ולהתפיח.

לחמם תנור ל180 מעלות ולאפות זמן משוער 30-35 דקות

לצנן את המאפה ורק אז לשחרר מהתבנית

להביא לשולחן ולתלושששש וגם להנות indecision

בהצלחה

שלכם מכל ה  טובה

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

16 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נמושקה1 אלא אם צויין אחרת