00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מתנות קטנות

מתכון לעוף חגיגי בתנור עם פטריות צימוקים וחמוציות

 

 

עוף בתנור עם קצת השקעה - והטעם נפלא.

 

עוף בתוספת פטריות טריות , צימוקים וחמוציות.  מעדן אמיתי.

העוף יוצא רך וטעים הודות לטיגון הקל שהוא עובר לפני האפייה.

כיף של ארוחה, מתאימה לארוחות חג ושבתות.

להגיש למרכז השולחן בתוספת אורז לבן.

 

 

 

 

המצרכים  -4 מנות

 

3 כרעיים עוף טריים

1 בצל קצוץ

1עגבניה חתוכה 

2 שיני שום

3 כפות שמן זית

1כפית גריל עוף או פפריקה מתוקה

חופן צימוקים

חופן חמוציות

קופסת פטריות קטנה

1 תפוח אדמה  גדול חתוך 

כחצי כוס קמח לקימוח העוף

מלח ופלפל לפי טעם

1/2 כפית קינמון

כף דבש/סילאן

 

 

 

אופן ההכנה-

 

לנקות את העוף מחתיכות שומן מיותרות. ליבש מעט.

למרוח את העוף בגריל עוף או פפריקה ומעט מלח ופלפל. להניח בצד לספיגת התבלינים.

 

במחבת טפלון לשים 2  כפות שמן זית.  לקמח את העוף משני הצדדים ולהניח לטיגון במחבת כדקה מכל צד.

 

   

 

לסדר את העוף בסיר רחב או בתבנית עם מכסה שנכנסת לתנור. לפזר את תפוחי האדמה בסיר 

   

 

באותו מחבת להוסיף כף שמן ולטגן את הבצל והשום מעט , להוסיף עגבניה חתוכה ,פטריות ,צימוקים וחמוציות.

 

לערבב מעט ולהוסיף  דבש תבלינים וכוס מים .לאחר כ-2-3 דקות בישול לשפוך את התערובת על העוף שמונח בסיר.

 

 

  

 

לכסות את הסיר ולהכניס לאפייה בתנור בטמפרטורה 180 שעה וחצי.

 

מומלץ להגיש בתוספת אורז לבן.

בתאבון!

 

 

  

  

 

אהבתם את המתכון כנסו לדף הפייסבוק שלי ועשו לייק 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל דפי62 אלא אם צויין אחרת