66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהמטבח של טובה´לה

פאי שזיפים

פאי שזיפים

מתכון של השף חיים כהן  שיניתי את בצק הפאי. הפאי נפלא וטעים וגרר אחריו הרבה מחמאות.

גם לא פרסתי אותו כי תמיד ביקשו ממני להכין אותו כשהתארחתי. לבני הבית לא הכנתי, רק אני ובעלי אוכלים עוגות שמכילות פרי הילדים והנכדים לא אוהבים אצלי. ולכן קבלו את הפאי בשלמותו ועכשו שהשזיפים בעונה כדאי לכם...

מה צריך

לבצק פריך:

300 גרם קמח

200 גרם חמאה קרה מאוד חתוכה לקוביות קטנות

1 ביצה

4 כפות א' סוכר

למילוי:

9 שיזיפים חתוכים לפרוסות בעובי של חצי ס"מ

2 ביצים

1 שמנת חמוצה 9%

סוכר 200 גרם

1 וחצי כפיות תמצית וניל

3 כפות קמח

תוספת שלי לפיזור על השיזיפים אגוזים טחונים עם מעט קינמון

ליפירורים:

50 גרם קמח

70 גרם סוכר

50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר עם חלק הגיטרה מערבבים קמח ,ואת  קוביות החמאה לתערובת פירורית בלבד מוסיפים את הביצה ולשים רק עד קבלת  בצק אחיד {אם יש צורך מוסיפים כף חלב קר}

מאחדים את הבצק מרדדים לדיסק קטן עוטפים בנילון ולמקרר לשעה

מחממים תנור ל200 מעלות

אחרי שהבצק נח במקרר שעה מכינים את המילוי

מערבבים את חומרי המילוי מלבד השיזיפים

מרדדים את הבצק על משטח מקומח ומעבירים לתבנית פאי קוטר 28

מפזרים את פרוסות השיזיפים על פני הבצק בצורה חופפת כמו גג רעפים.

מפזרים אגוזים ושופכים את התערובת על השיזיפים

מכניסים לתנור ל10 דקות 

מורידים את הטמפרטורה ל180 מעלות וממשיכים לאפות עוד 45 דקות עד שהמילוי מתחיל להזהיב.

הכנת הפרורים:

להכניס לקערה את מיצרכי הפרורים ולעבד בידיים רק עד קבלת תערובת פירורית לשמור בקירור עד לשימוש

להוציא את הפאי מהתנור לפזר את הפרורים 

להעלות את הטמפרטורה שוב  ל200 מעלות ולאפות עוד כ10 דקות

להוציא מהתנור ולצנן על רשת

לשמור את הפאי במקרר מכוסה

בהצלחה

ותהנו

שלכם מכל ה  טובה

שבת שלום חברים

הפאי מפורסם  בפינה הקבועה   השבת שלי מידי חמישי בפורום אוכל כשר של 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

10 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נמושקה1 אלא אם צויין אחרת