2020
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קסם במטבח......

גייב'ץ ירקות מבושלים

שלל ירקות מבושלים שמחזיר אותי לבית אמא ז''ל ,ירקות מבושלים

עם מעט מים ותבלינים במשך זמן ממושך משמשות כמנה או תוספת נהדרת

ליד אורז או קוסקוס ,הילדים פשוט אוהבים .

מרכיבים:

1 בצל גדול קצוץ גס

3-4 שיני שום כתושות

2 גזר

2 חצילים בנוניים קלופים

2 קישואים

2 תפוחי אדמה

2 גמבה

2 עגבניות

1 כפית מלח

2 כפיות פפריקה מתוקה

1 כף אבקת מרק עוף

1 כפית שטוחה פלפל שחור

1/2 כפית כורכום

1/2 כוס מים

3-4 כפות שמן קנולה

אופן ההכנה:

לקלוף ולחתוך את כל הירקות לקוביות גדולות ,את החצילים להשרות במלח למשך 10 דקות לשטוף ולסנן היטב ,

בסיר רחב ושטוח לחמם את השמן ,להוסיף את הבצל ,לאדות עד שהבצל הופך להיות שקוף ,

להוסיף את השום לערבב להמשיך לאדות עוד דקה ,להוסיף גזר

ותפוחי אדמה ,לערבב ולאדות ,להוסיף את יתרת הירקות להמשיך לאדות כחמש דקות ,לתבל ,להוסיף

את המים להביא לרתיחה לכסות עם מכסה ,להעביר ללהבה הנמוכה ביותר לבשל כשעה וחצי שעתיים

לערבב מדי פעם ,לבדוק שלא חסרים נוזלים .

אפשר לאכול חם פושר או קר

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

10 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי כק אלא אם צויין אחרת