33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אמא צעירה ישנה

שומן בקר מזוקק-ניסיון שני

שומן בקר מזוקק-ניסיון שני

מאז שעברנו דירה, מחכה לי לנסות שוב לזקק שומן בקר. הוא חיכה לי יפה במקפיא, והפעם קוויתי שזה יקרה בלי שזה ירגיש לי שקצת נשרף. 

כי בפעם הקודמת בכיריים הישנות לא היתה לי אש קטנטנטנה. ועכשיו כבר יש indecision

אכן, השומן יצא ממש ממש צלול, כשהתקשה יצא לבן לחלוטין, והתהליך הלך קצת יותר טוב, מה גם שהפעם קצצתי לחתיכות ממש קטנטנות. 

הכל לקח מההתחלה ועד כיבוי האש 4 שעות.      

כשפעם בעשרים דקות באים לערבב כדי שלא ישרף. 

זה בפעם הקודמת, ותזכרו שסבלנות זה שם המשחק...

1 ק"ג נתחי שומן בקר 

סיר גבוה

מסננת מנירוסטה ולא פלסטיק(!)

קערת זכוכית גדולה

צנצנת זכוכית של ליטר עם מכסה

מתחילים בקיצוץ השומן לחתיכות קטנות. 

בסיר גבוה מניחים את נתחי השומן ומתחילים בבישול. תחילה (חצי שעה ראשונה) באש בינונית, תוך ערבוב שחתיכות השומן לא ידבקו, ואח"כ באש הקטנה ביותר. 

כל עשרים דקות לערבב, עד שכל העסק מתנזל ויש חתיכות שומן צפות למעלה. מה שנקרא גרייבלך. 

אחרי כשעתיים זה כבר מפסיק לבעבע וחתיכות השומן משנות את צבען לחום כהה וזה הזמן לעצור את התהליך. לסנן לתוך קערת זכוכית בעזרת מסננת את הנוזל והחתיכות של השומן שנשאר נאגרות במסננת. אח"כ שופכים לתוך צנצנת זכוכית ולתת להתקרר (זה מלבין אחרי הקירור). 

את חתיכות השומן שנשארו, הגרייבלך שצפו למעלה, אפשר להמליח ולפלפל ולאכול כמו חטיף נשנושי טעים. 

ניתן לשמור בחוץ 3-4 חודשים לפחות, בתנאי שנשמר בצנצנת סגורה היטב לאוויר למניעת התחמצנות, אבל כמובן תמיד להריח לפני השימוש.

במקרר אפשר יותר. 

            

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

ארכיון פוסטים
נקה
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל צופציק קטן אלא אם צויין אחרת