44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

SHOP&MORE

מה הטעם? על טיפול פסיכולוגי באמצעות בישול ואפייה- במילה אחת "מרתק"

מה הטעם? על טיפול פסיכולוגי באמצעות בישול ואפייה- ...

בברודצקי 7 ברמת גן , מיקום שקט נטול בעיות חניה הוקם מרכז יחודי שנקרא "מה הטעם" 

את המרכז הקים רפי ארז פסיכולוג חינוכי מומחה-מדריך, בעל M.A בפסיכולוגיה שיקומית קלינית, לצידו שותפה משמעותית הפסיכולוגית תמר שחר יחד הם הצוות המקצועי של סדנת "מה הטעם"

תמר היא קודם כל פסיכולוגית , בבישול אין שום רקע מיוחד, הבישול הוא עוד כלי מחבר, כמו למשל עניין התרפיה באומנות.

גם רפי הוא קודם כל פסיכולוג שמאוד מיודד עם המטבח ,ואת שתי האהבות -מיזג ל "מה הטעם" .

אז מה הקשר בין טיפול פסיכולוגי לבישול ואפייה? מסתבר שיש וזה הופך את הטיפול לתהליך מהנה שכולל טיפול פסיכולוגי תוך כדי עשייה, או אז נפתחות בלוטות הריח והטעם, החוויות והזכרונות  עולים וצפים.

במקום לשבת מול פסיכולוג/ית עם דף ועט בספה, יושבים סביב שולחן עם סינר, לשים, אופים, מתבלים  באווירה פתוחה ומזמינה ללמוד ולמצוא דרכי התמודדות תוך כדי התנסות בפועל.

היתרון שיש לטיפול באמצעות "אוכל" הוא שכולם מכירים, כולם חוו והתנסו, לא מתבקשת כאן מיומנות מיוחדת-כולם יכולים!

אם  תחזרו לרגע קט אחורה בזמן ,הרי שהקשר הראשוני נעשה בין התינוק לאם על ידי אוכל בין אם בהנקה או בהאכלה מבקבוק.

"אוכל" וחווית ההאכלה היא צורך פיזי קיומי ובאותה מידה עונה גם על הצורך בקשר.

האוכל הוא החוויה הראשונית הקשר החם והראשון שחווה התינוקשנולד.

המרכז מציע טיפול פסיכולוגי פרטני, קבוצות הדרכת הורים,קבוצות טיפול לילדים, סדנא לזוגות וסדנאות לצוותים בארגונים שונים.

אתם בוודאי סקרנים לראות איך זה קורה נכון? אז שימו סינר בבקשה -מתחילים!

אנחנו ישובים סביב שולחן עשרה אנשים אפשר גם 12, על השולחן פזורים להם  בקעריות מיני תבלינים,רטבים, רובם אנו מכירים ואת חלקם אנו צריכים להריח כדי לזהות.

מפגש קבוצתי דרך הרטבים והתבלינים הפירות ושאר ירקות אנחנו מתחילים בהכרות בתוך הקבוצה.

כל משתתף בוחר לו טעם -דרכו הוא מציג את עצמו, האמת? כבר מתחיל לעניין, לא להאמין איך נפתחים ,לכל אחד סיפור מאחרי התבלין, אחד מתחבר לדובדבן אחד דווקא לשום או לימון או אולי סילאן ויש אותי מתחברת לחצי שולחן..

תפנית בעלילה..מקבלים בצק "סמבוסק" גמיש ואנחנו מתבקשים על סמך ההכרות להכין "סמבוסק" לבן הזוג שציוותו לנו.

אנחנו משקיעים מנסים לקלוע לטעם , יש שיבחרו במלית מתוקה, במלית דובדבנים או במלית גבינות מתובלת, (הבצק נהדר) הכל נכנס לתנור ואנחנו כבר במשימה הבאה.

אתם כבר מתארים לכם שתוך כדי העשייה נוצרת דינמיקה מרתקת, לא להאמין כמה אפשר ללמוד מזה..

משימתנו הבאה היא "סלט מעניין" זוהי תחרות בעצם , ואנחנו נחלקים לשתי קבוצות, יש לנו את אותם המרכיבים רק צבע הקערות שונה.

המטרה סלט חסה מעניין ו..יש לכם 10 דקות!

בקבוצה שלנו הייתה נורית פלד הבשלנית המקסימה כך שצלחנו את המשימה בקלילות וידענו בתוכנו שזה הולך להצליח..

נורית בחרה שנכין סלט חסה קצוץ דק עם לימון שמן זית אגוזי מלך קצוצים, מעט סילאן חופן עגבניות שרי ומלח.ברור שיצא נהדר..

אח"כ נשאלנו איך היה? ולמה? מסתבר שגם דינמיקה קבוצתית היא נושא לדיון..

אנחנו כמובן "טעמנו" על קצה המזלג מסדנת "מה הטעם" ואהבנו!

הסדנא היא אמצעי להשגת המטרות הטיפוליות, כמובן שיש את הטיפול הקלאסי בכורסא, אך ילדים שמתנסים בטיפול ב"מה הטעם" אומרים "זה כמו בית כאן" וזה אכן כך, חמים, נעים, התנור מדיף תדיר ניחוחות אפיה, והמרכז כל כולו משדר בית וחמימות -כל כך חשוב כשבאים לטפל בילדים.

כשהמאפים יצאו מהתנור הגשנו אחד לשניה את הסמבוסק, העמסנו סלט וישבנו בהנאה צרופה לאכול ולהמשיך בשיחה.

רפי פינק אותנו בחלות מדהימות ורכות -ומה לעשות "אוכל" אכן גורם לאנשים להיפתח חיובי.

תמר ורפי החלו לפני שנה וחצי להתעסק בנושא שילוב האוכל בטיפול פסיכולוגי, תרגמו את הנושא הלכה למעשה, וכמעט שנה תמימה התנסו בבית ספר מיוחד באלעד עם מתבגרים צעירים.

רפי אומר שהכי קשה היה לשכנע את המורים שהם לא שפים..מהסדנא הראשונה יצאו רפי ותמר מורעבים..מה שכבר לא קרה בהמשך..מההתרגשות שכחו לאכול.

את העוגיות האלו אגב, הכינו מטופלים ילדים שהיו כאן לפנינו 

בקיץ הולכים לקרות כאן  במרכז "מה הטעם" 2 דברים מרכזיים:

קבוצות לשיפור מיומנויות חברתיות לילדים

ובימי שישי -סוג של שעת כיף ופסיכולוגיה- מעין חצי טיפולי, סדנה חד פעמית להורים וזוגות..אפשר לקרא לה "על פחדים ובצק שמרים..."

אין בסדנא זו בקשה לשינוי דרמטי, זוהי חוויה נחמדה ומשהו לקחת הביתה, מעין חווית כיף של שישי בבוקר.

אם בזוגות עסקינן -סדנה לזוגות יכולה להיות רציפה או חד פעמית, כשהמטרה תקשורת וחוויה מתפתחת.

5 זוגות יכולים להסב לשולחן ורפי מבטיחשהשולחן יכול לגדול עוד..

מחירים?

קבוצה של ילדים למשך שעה -150 ש"ח למשתתף

סדנה שלמה תעלה 1500 ש"ח

סדנת זוגות למטרות טיפוליות- מפגש בן שעתיים בעלות 200 שח למשתתף, במפגש שכזה אפשר לשלב יין לאווירה משוחררת

גם טיפול משפחתי אפשר לקיים כאן במרכז.

בסדנאות הקבוצתיות נוכחים גם רפי וגם תמר, בטיפולים פרטניים רפי או תמר.

יצאנו הביתה לדרך מצויידים בחלה ועוגת שמרים נפלאות  לשבת מעשה ידיו של רפי , איך התאפקתי שיגיעו שלמות הביתה..

אתם יותר ממוזמנים לתאם לכם מפגש שכזה- "מה הטעם" ברודצקי 7 רמת גן. טלפונים: 050-8375053, 054-7507677.

להורים

בואו נדבר על הורות תוך כדי אפיית חלות.....

כן זה אפשרי.

בימי שישי תתקיים סדנא חד-פעמית להורים שתעסוק בסוגיות שונות.

מנחה : רפי ארז , פסיכולוג וקונדיטור

הסדנא תתקיים במרכז "מה הטעם" , ברודצקי 7 רמת-גן

לפרטים והרשמה : טל'  050-8375053

מחיר מיוחד לקבוצות מאורגנות 

 

לזוגות

   בואו נדבר ונתנסה בתקשורת זוגית תוך כדי אפייה ובישול

מרכז מה הטעם מציע סדנא לזוגות במפגש חד פעמי או בקבוצה של 10 מפגשים.

מטרת הסדנא/הקבוצה : שיפור התקשורת הזוגית

מנחים : רפי ארז , פסיכולוג וקונדיטור

            תמר שחר, פסיכולוגית חינוכית בכירה

הסדנא תתקיים במרכז "מה הטעם" , ברודצקי 7 רמת-גן

לפרטים והרשמה : טל'  050-8375053

פתיחת הקבוצה מותנה במספר מינימלי של משתתפים

מחיר מיוחד לקבוצות מאורגנות 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

סטטיסטיקה
מספר כניסות לבלוג מה - 08/2010
1,486,436
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל silvik123 אלא אם צויין אחרת