66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהמטבח של טובה´לה

לחם מחיטה מלאה עם פסטו ואגוזים

לחם מחיטה מלאה עם פסטו ואגוזים

התחשק לי לחם פיקנטי כי הכנתי סלט טורקי טעיםםםם חריף אש ואי אפשר לאכול את הסלט בלי לחסל את הלחם אז אם כבר אז שיהיה לחם טעיםםם קבלו את התמונות ואחר כך את המתכון indecision

 

מה צריך:

1 ק"ג קמח חיטה מלאה

20 גרם מלח (כף )

30 גרם סוכר (כף וחצי )

4 כפות שמן

50 גרם שמרים טריים/ 2 כפות שמרים יבשים

650 מליליטר מים מהברז

לממרח הפסטו:

3 צרורות של עלי בזיליקום רק העלים (ישאר לכם ממרח לשולחן השבת )indecision

חצי כוס שמן

100 גרם אגוזי מלך קלויים

קורט מלח

לפיזור בתוך הלחם

כוס או יותר אגוזי מלך שבורים גס

אופן הכנת הלחם:

בקערת המיקסר עם וו הלישה לערבב את הקמח,המלח, הסוכר כמה דקות להוסיף את השמרים והמים וללוש בצק רך מאוד ואפילו קצת דביקי.

יתכן ותצטרכו להוסיף עוד מים יש לזכור שהקמח המלא סופח אליו יותר נוזלים מהקמח הלבן הרגיל. ולכן כדי שיצא לחם רך ולא יציקה כבדה צריך להגיע לבצק רטוב.

לכסות את הבצק ולהתפיח (בקיץ זמן ההתפחה פחות מהחורף )

הכנת הפסטו :

את כל החומרים במעבד מזון או בבלנדר עד קבלת עיסה דיסתית.

הכנת הלחם:

לחתוך את הבצק ל3 חלקים שווים במשקל (או 4 )תלוי בגודל הכיכר שאתם מעוניינים בו אפשר גם להכין לחמניות

לפתוח כל חתיכת בצק עם הידיים או לרדד עם מערוך למרוח ממרח פסטו דיי בנדיבות .ולפזר אגוזים

לקפל מעט את שולי הבצק בצד ימין ובצד שמאל לגלגל לרולדה ולהניח בתבנית מתאימה (רצוי עם ציפוי טפלון )

לחרוץ חריצים עם סכין למרוח בטחינה גולמית מעורבבת עם מים ולפזר שומשום.

להניח להתפחה שנייה עד הכפלת הנפח

לחמם תנור ל180 מעלות

זמן אפיה משוער 25-30 דקות

ולזלוללל עם סלט חריףףףףwink

בהצלחה

שלכם מכל ה טובה

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נמושקה1 אלא אם צויין אחרת