2020
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קסם במטבח......

סופריטו קציצות

04/06/2018

הריח שמתפשט בבית כשהסופריטו מתבשל זורק אותי חזרה לבית סבתא ,

סבתא שולמית ז''ל הירושלמית היתה נוהגת לבשל במטבח הקטן על פרימוס

ופתיליות ,הסופריטו היה מתבשל שעות על פתיליה והריח שהיה מפיץ זה ריח

ילדות מוכר ואהוב ,חזרה לשורשים ,הפעם הכנתי סופריטו עם קציצות נהדרות

הטעם גן עדן .

הרכיבים לכדורי בשר:

500 גרם בשר טחון

1 בצל קצוץ

2 פרוסות לחם שרויות במים וסחוטות היטב

רבע חבילת פטרוזיליה קצוצה

1  כף אבקת מרק עוף

4 כפות פרורי לחם

 1/2 כפית פלפל שחור

1 כפית מלח

1/2 כפית כמון (לא חובה)

1 ביצה

הרכיבים לרוטב:

4 תפוחי אדמה בינוניים

חצי כפית פלפל שחור

2 כפות אבקת מרק עוף

כפית מלח

כוס וחצי מים רותחים

הוראות הכנה:

לקצוץ בצל להכניס לקערה להוסיף את הפטרוזיליה הקצוצה ,מוסיפים את הבשר

התבלינים ,פרורי הלחם והביצה הלחם המפורר,לשים היטב ,מכינים כדורים בגודל הרצוי ,

מחממים שמן במחבת ,מטגנים את הקציצות עד שהם זהובות ,מוציאים לצלחת מרופדת

בנייר סופג.

קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות או צ'יפס עבה ,

מחממים 3/4 כוס שמן במחבת ומטגנים את תפוחי האדמה עד להזהבה

הרכבת המנה :

מסדרים את כדורי הבשר בסיר רחב ושטוח ,מעל מסדרים את תפוחי האדמה ,

מתבלים בשאר תבליני הרוטב ,מוסיפים מים רותחים מביאים לרתיחה ,מעבירים ללהבה

נמוכה ,מבשלים כשעה וחצי כשמדי פעם מנערים את הסיר ובודקים שלא חסר נוזלים.

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

8 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי כק אלא אם צויין אחרת