88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

עוגיות בטעם שוקולד

עוגיות בטעם שוקולד

עוגיות בטעם שוקולד

 

המרכיבים:

400 גרם חמאה

200 גרם סוכר לבן

5 גרם מלח

600 גרם קמח רגיל

40 גרם קקאו

 

אופן ההכנה:

  1. במיקסר עם וו גיטרה מקציפים חמאה, סוכר ומלח עד שהמסה רכה, תפוחה ואוורירית. מוסיפים קמח וקקאו לאחר קילוף הקערה עם מרית. מעבדים עד שהבצק חלק וזהו! להקפיד לא לעבד יתר על המידה. מקררים את הבצק כשעה במקרר מכוסה היטב בניילון נצמד.
  2. מקמחים קלות את משטח העבודה, מרככים מעט חלק מהבצק ביד ומרדדים בעזרת מערוך מלבן מהבצק בעובי מעט דק יותר מחצי סמ.
  3. מחוררים את הבצק בעזרת גלגלת מחוררת או מזלג ובעזרת סכין חותכים מלבנים. מרימים בזהירות ומסדרים על מגש עם נייר אפיה במקרה הזה לא צריך כמעט לרווח בין העוגיות בכלל כי הן לא מתפשטות באפיה.
  4. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 160 במעלות במשך 11 דקות בערך.

 

* הקרדיט ל: טולי יקותיאל

 

 

 

 

 

 

הערות וטיפים לשיקולכם:

 

העוגיות חמאתיות וטובות,

במתכון המקורי, מופיעה תמונה של עוגיות בצורת פתי בר חומות, (כמו הקנויות), בטעם שוקולד, יפות וסימטריות.

 בשום פנים ואופן לא הצלחתי לעצב אותן בצורה הזאת, 

יש לעבוד עם פיסות בצק קטנות בכל פעם,

והבצק נוטה להיקרע ולהתפורר,

בהחלט דרושה כאן מיומנות כלשהי.

מסיבה זאת, בחרתי לקרוץ את העוגיות בחותכנים  בצורות שונות, 

בפעם הבאה אנסה להוסיף עוד קצת שמנת מתוקה, 

בפעם הבאה אפחית מכמות המלח לחצי, (2.5גר'), לטעמי היה מורגש מדי, יש שאוהבים זאת, אני פחות.

בפעם הבאה אוסיף עוד  כ- 1/3 כוס סוכר לפחות. 

לי חסרה מעט מתיקות, ועל כן איבקתי בנדיבות רבה, באבקת סוכר, לאחר קירור העוגיות בתבנית.

*הטעם, יש לומר משתבח למחרת,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת