88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

ריבת מישמיש

ריבת מישמיש

מהרו פן תאחרו, 

היום הם כאן

 ומחר אינם 

ריבת מישמיש

 

 

המשמשים חמצמצים, אין צורך להוסיף לימון,

 לבחור אותם יפים ושלמים, לחצות, להוציא גלעין, 

לחתוך לרבעים, לכסות בסוכר, ולבשל בבעבוע קל,

 בסיר עמוק לא מכוסה! עד שמסמיך. מדי פעם לערבב, ולהסיר קצף.

 

מצרכים וכמויות:

1 ק"ג מישמישים שטופים היטב

3/4 ק"ג סוכר.

זהו...

בסיר עמוק, (זהירות עלול לגלוש!!!)

מפזרים את הסוכר על המישמשים, מבשלים על להבה נמוכה עד המסת הסוכר,

 שומרים על בעבוע קל בלבד, משך כל זמן הבישול,

מערבבים מדי פעם, מסירים קצף בעזרת כף,

המישמישים מתפרקים לתוך הסירופ הסמיך, ממשיכים לבשל עד לסמיכות הרצויה. 

יותר זמן בישול יותר סמיך.

 

 

בתמונה ריבת מישמישים  לצד ריבת חצילונים

 

להכין צנצנות קטנות מעוקרות, עם מכסה האוטם היטב.

להעביר את הריבה אחרי כ-20 דקות לצנצנות,

 להפוך עם המכסה למטה, מה שיוצר וואקום, ואטימה מלאה.

כך הריבה נשמרת זמן רב.

ריבת מישמיש מעולה למריחה על בצק כרוכיות, מתחת לשכבת מילית  אגוזים למשל.

וכמובן על פרוסת לחם, לצד הקפה.

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת