88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

ריבת חצילונים

ריבת חצילונים

 

 

 

 

 

 

 

 

 

עונת החצילונים קצרה יחסית,

 זה  הזמן להכין מהם ריבה.

מה שדרוש זה 1 ק"ג חצילונים, תוספות לטעם.

הניגוד בין הטעם החצילי האופייני והמוכר, לבין מה שמתקבל בסוף,

הוא הוא ההפתעה,

והטעם, וואו, לא פחות.

 

 

 

 

 

 

 

מצרכים:

1 ק"ג חצילונים כהים,

1 ק"ג סוכר,

1 כוס מים,

1 לימון צהוב בשל פרוס לפרוסות דקיקות (במנדולינה יוצא מצוין),3-4 מקלות קינמון

1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי, 

5-6 ציפורני ציפורן שלמים.

אופן הכנה:

שוטפים היטב את החצילונים, ומסירים את החלקים מסביב לגבעול, (מבלי לפגוע בגבעול),

מקלפים את קליפתם בעזרת קולפן,

דוקרים כל חצילון במזלג קטן למטה, וארבע דקירות, מסביב .

בסיר רחב ושטוח, שיכיל את החצילונים בשיכבה אחת, שמים:

סוכר + מים + לימון פרוס דק דק ללא גרעינים + מקלות קינמון + ציפורן להביא לרתיחה לבשל כ-5 דקות על אש בינונית.

מסדרים את החצילונים ברוטב, בשיכבה אחת, ומבשלים על אש בינונית בין שעה לשעה וחצי,

מדי פעם  מערבבים בכף עץ,

במהלך הבישול מקפים/מסירים את הקצף שנוצר, בעזרת כף.

  מבשלים עד שהסוכר הופך לסמיך וריבתי .

*כאשר הרוטב מתקרר הוא עוד יותר צמיגי וסמיך. ויש לקחת זאת בחשבון.

מעקרים צנצנות,

 מכניסים את החצילונים עם הגבעולים כלפי מעלה, מכסים בסירופ, מכסים במכסה לסגירה ואטימה, והופכים, עם המכסה למטה, עד שמתקרר.

ובין לבין, אפשר לקחת פרוסת לחם טרי או פרוסת חלה עבה, בטח עבה, שלא ייזל הרוטב מהחורים,  

לתת ביס שכולו עונג בחצילון המרוברב, ולשכוח מכל הצרות בחדשות...

או פשוט לקשור בסרט ולהביא מתנה למי שאוהבים.

 

 

*המתכון פורסם על ידי "הלוחשת לאוכל"

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת