66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהמטבח של טובה´לה

קוגל תפוחי אדמה

קוגל תפוחי אדמה

טוב ביקשו ממני להעלות מתכון של הקוגל לפעמים לשבת בבוקר אני מכינה קוגל תפוחי אדמה ומשנה לקוגל ירושלמי מסורת או לא ?cheeky 

להפריח לכם את הדעה שצריך לסנן את הנוזלים של תפוחי האדמה שמגרדים ? אז זהו שאני לא מסננת את הנוזלים והקוגל יוצא לי רך וטעים העיקרון הוא שמיד אחרי שריסקנו במגרדת את התפוח אדמה והבצל ונערבב היטב את כל החומרים נשמן תבנית אינגליש קייק היטב (יכולה להיות גם תבנית עגולה וגם מרובעת) ומיד נכניס לתנור ואז יוצא לכם קוגל מעדן.

מה צריך:

העיקרון הוא לכל תפוח אדמה בינוני  צריך לשים ביצה אחת אז אתם תדעו כמה ביצים לשים לפי כמות תפוחי האדמה.

5 תפוחי אדמה בינוניים קלופים ומרוסקים במגרדת דקה

5 ביצים 

5 כפות שמן

בצל אחד גדול מגורג במגרדת דקה

4 שיני שום מגורדות דק (לא חובה)

מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה:

לחמם תנור ל175-180 מעלות

במעבד מזון עם דיסקית המגרדת הדקה לרסק את הבצל ותפוחי אדמה

לשים בקערה להוסיף את שאר החומרים מלח , שום, פלפל שחור, ביצים ושמן לערבב היטב.

לשמן היטב בשמן תבנית ולשים עד גובה 3/4 מהתבנית

להכניס לאפיה זמן האפיה בערך שעה עד שמשחים והקוגל מתיצב

 לבדוק אם הקוגל השחים מהר מידיי לכסות בנייר אפיה או ברדיד  אלומיניום.

להגשה פורסים לפרוסות ומגישים עם מלפפון חמוץ

חימום בשבת להניח פח על הפלטה  ולהניח עליו את הקוגל  לכסות את הקוגל

 

בהצלחה

שלכם מכל ה  טובה

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

16 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נמושקה1 אלא אם צויין אחרת