1515
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קסם במטבח......

עוגת משמש עם קצף חלבונים

01/06/2015

עונת המשמשים מאוד קצרה יש שתי עוגות שאני חייבת תמיד להכין בעונה ,

וזאת אחת מהם ,עוגת משמש נוסטלגית עם קצף חלבונים ,עוגה קלה טעימה שכל

עונה מתגעגעים להכין .עוגת קיץ נהדרת .

בסיס העוגה:


150 גר חמאה רכה (מחמאה)


1/2 כוס סוכר

3 חלמונים


1/2 מיכל שמנת חמוצה  (אפשר להחליף לפרווה 1/2 כוס מיץ תפוזים )


2 כוסות קמח

 
1/2 שקית אבקת אפיה

 
כפית תמצית וניל



מלית:

12 משמשים חצויים

3 כפות סוכר


ציפוי קצף חלבונים:


3 חלבונים

 
4 כפות סוכר


אופן הכנת התחתית :

בקערת המיקסר מערבבים עם וו גיטרה את הקמח ,אבקת אפיה ,שמנת ,

תמצית וניל ,חלמונים וסוכר לבצק דביק ואחיד ,מרפדים תבנית עגולה

קוטר 26 בנייר אפייה משמנים מעט מסדרים את הבצק בצורה אחידה ,

מסדרים את המשמשים מסביב לבצק מפזרים 3 כפות סוכר ,מכניסים לתנור

אופים כ25-30 דקות עד שהעוגה זהובה ומוכנה ,

במקביל מקציפים את החלבונים עם 4 כפות סוכר לקצף יציב מצפים את העוגה בקצף

החלבונים ,מחזירים את העוגה לתנור ואופים עוכ10 דקות עד שהקצף מקבל גוון זהוב .

 



 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי כק אלא אם צויין אחרת