00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מתנות קטנות

פשטידת בטטה/תפוח אדמה חלבית

03/06/2015

IMG_2393

IMG_2398

 

 

 

פשטידה - מורכבת בדרך כלל מירקות בתוספת ביצים גבינות חלב ותבלינים.

 

תמיד אני מוצאת את עצמי אוכלת רק את המילוי ולא את הבצק בתחתית.


אז מראש אני אוהבת להכין פשטידות, בלי בצקים.

הכנתי את הפשטידה עם גבינות שהיו לי במקרר . 

 

אפשר לשלב גם גבינות אחרות כמו - צפתית קצ'קבל או בולגרית.

 

 

המצרכים - לתבנית בקוטר 20 ( הכנתי בתבנית סיליקון )

 

1 בטטה גדולה או 2 בינוניות


1 תפוח אדמה גדול


2 בצלים פרוסים


1 כרשה בינונית החלק הלבן פרוס


4 ביצים


כוס חלב


100 מ"ל שמנת מתוקה


2 כפות קמח תופח


4 כפות  גבינת פרמזן מגורדת 


50 ג"ר גבינה צהובה (גלבוע) מגורדת


150 ג"ר ריקוטה ( אפשר גם קוטג')


3 כפות פטה עיזים מפוררת


מלח פלפל


קורט אגוז מוסקט מגרר


20 ג"ר חמאה

 

 

אופן ההכנה-

פורסים את הבטטה ותפוח האדמה במעבד מזון לפרוסות דקות דקות.

במחבת רחבה מחממים חמאה ומוסיפים את פרוסות הבצל והכרשה.


מוסיפים את פרוסות תפוחי האדמה והבטטה. מתבלים במלח  ופלפל

 

IMG_2342

ממשיכים לטגן תוך כדי עירבוב כ-3-4 דקות ומכסים את המחבת.

מעבירים לאש נמוכה לבישול של כ- 5 דקות נוספות.  מורידים מהאש ומקררים.

בקערה לטרוף את הביצים עם החלב והשמנת.

 

IMG_2345

להוסיף את הגבינות הקמח והתבלינים ולערבב לתערובת אחידה 

IMG_2349

לשמן במעט חמאה את תחתית התבנית ולפזר כף של פירורי לחם.

IMG_2348

להניח חצי מתערובת תפוחי האדמה  ולשפוך מעל חצי מתערובת הביצים/חלב/גבינות

IMG_2350   

IMG_2353

ושוב שכבה מתערובת הבטטה ומעל תערובת הביצים/חלב

 

IMG_2355

מכניסים לאפייה בתנור מחומם מראש ל- 170-180 מעלות לאפייה של כ- 40 דקות .

בתאבון!

IMG_2361

IMG_2384

IMG_2397

 

אהבתם את המתכון כנסו לדף הפייסבוק שלי 

לערכים תזונתיים של המנה כנסו לקישור -http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/7004

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל דפי62 אלא אם צויין אחרת