77
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

אורז מלא עם ירקות

את התבשיל הזה התחלתי להכין בתקופה שבה רציתי להחליף את האורז הרגיל באורז מלא. 

מנה טעימה מאוד ומשביעה.

אני השתמשתי כאן באורז עגול מלא, אבל כמובן גם האורז הרגיל המלא מתאים מאוד.

את האורז יש להשרות לפחות לשעתיים, פעם שמעתי שההשרייה עוזרת לא רק לריכוך האורז אלא גם "פותחת" אותו לשחרר את המרכיבים הבריאים שבו.

אפשר להוסיף כל ירק לתבשיל: גזר, גמבה, פלפל ירוק, קישואים כל מה שאוהבים.

התבשיל הזה מתאים מאוד לצמחונים שבינינו.

מצרכים:

  1. 1 כוס אורז מלא שטוף ומסונן לאחר שהושרה במים לפחות שעתיים
  2. 1 בצל גדול קצוץ
  3. 2-3 סוגי ירקות  קצוצים - אני השתמשתי ב-2 גזרים ו-2 גמבות
  4. 1 בצל גדול קצוץ
  5. מלח לפי הטעם, אני לא מוסיפה שום תבלין נוסף מעבר למלח
  6. 2 כוסות מים
  7. חצי כוס פטרוזיליה קצוצה - לא הכרחי, רק למי שאוהב, לדעתי מוסיף טעם וצבע למנה

הכנה:

  1. לחמם בסיר מתאים מעט שמן, להוסיף את הבצל ולטגן עד השחמה
  2. להוסיף את הירקות וגם אותם לטגן בערך 5 דקות
  3. להוסיף את האורז המסונן והשטוף, לערבב ביחד ולטגן 2-3 דקות
  4. להוסיף את המלח ולאחר מכן בזהירות את המים, לערבב את התבשיל ולתת לו רתיחה של 2 דקות
  5. לערבב שוב את התבשיל, להנמיך את האש ולהמשיך לבשל בערך 3/4 שעה
  6. בערך אחרי 20 דקות, לערבב בעדינות, אם חסר מים, להוסיף מהצדדים
  7. למי שאוהב להוסיף ולערבב את הפטרוזיליה עם התבשיל
  8. לאחר סיום הבישול, לתת לתבשיל "לנוח" עשר דקות ולהגיש חם

בתיאבון לכולם

 תודה לכל מי שביקר והגיב לי בבלוג 

 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

17 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת