00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מתנות קטנות

עוגת שמרים במילוי דובדבנים טריים

 

 

 

 

הדובדבנים עדיין כאן, ואני אוהבת אותם בקינוחים שלי.

הכנתי עוגת שמרים במילוי דובדבנים טריים .

פשוט עוגה מהממת בטעמה וקלה להכנה.

מזכיר קצת טעם של סופגניה טובה...

 

 

 

החומריםלבצק - ל 3 עוגות 

 

550-600 ג"ר  קמח

כף שמרים יבשים או 25ג"ר טריים

1/3 כוס סוכר

200  ג"ר חמאה

1/2 כפית גרד לימון

1 סוכר וניל

1/2 כפית שטוחה מלח

1 ביצה

1 חלמון

1 כוס חלב

 

  •  
  •  
  •  
  • המילוי- לעוגה אחת 
  •  
  • 150 ג"ר דובדבנים טריים מגולענים 
  • חצי כוס סוכר
  • 2 כפות קורנפלור
  • כפית מיץ לימון טרי
  • כפית חמאה
  • 1 כף ליקר דובדבנים

1 כף ריבת דובדבנים טובה

 

לציפוי העוגה-

1/3 כוס אבקת סוכר

כפית מיץ לימון 

 

אופן ההכנה-

 

 נתחיל עם הכנת המילוי-  

 

לבשל בסיר את הדובדבנים, הלימון, הסוכר והקורנפלור. לאחר 4-5 דקות כשמסמיך יש להוריד מהאש, להוסיף גרד לימון ליקר וחמאה, לקרר. לשלב כף ריבה.
 
 
 
 
 
 
הכנת הבצק- הבצק ל3 עוגות
 
בקערת המיקסר להניח שמרים עם כפית סוכר ומעט מהחלב. לאחר 5 דקות להוסיף את הקמח הסוכר ביצים וניל וחלב לערבל מעט ולהוסיף את החמאה הרכה. לקראת סוף העירבול להוסיף את המלח וגרד לימון. הבצק צריך לצאת רך וגמיש נפרד מדפנות הקערה. 
לעטוף את הבצק בניילון לא צמוד ולהכניס להתפחה במקרר, ללילה או ל- 4 שעות לפחות.
 
לחלק את הבצק ל- 3.
 
 
לרדד למלבן גדול .
למרוח את המילוי על הבצק ולחלק ל- 6
 
  
 
לגלגל כל חלק לשושנה ולהניח בתבנית.
 
 
להניח להתפחה לכ- 3/4 שעה.
למרוח במעט ביצה טרופה ולהכניס לתנור מחומם 170-180 לכ-1/2 שעה.
לאחר האפייה לערבב אבקת סוכר עם כפית לימון ולהבריש מעל העוגה.
 
 
 
 
 
 
הבצק מתאים למילוי שוקולד ,פרג גבינה ומה שאוהבים.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל דפי62 אלא אם צויין אחרת