88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

מאפה כוכב שמרים חמאה מתובלת וקממבר

מאפה כוכב  שמרים חמאה מתובלת וקממבר

 

 

מאפה כוכב שמרים חמאה מתובלת וקממבר

מסוג המתכונים שהופכים ללהיט,

משהו שמאמצים באהבה 

 

ארבעה עיגולי בצק, ביניהם חמאה  מתובלת

באמצע ח' גבינת קממבר שלמה,

ממנה והחוצה חורצים 16  משולשים

(קודם מחלקים לארבעה, וכל רבע לארבעה משולשים),

מורידים קצוות בצק,  ליצירת עיגול יפה  , על ידי הנחת רינג או צלחת

 

כל שני משולשים קרובים מסובבים לכיוונים מנוגדים  ומדביקים את קצותיהם, 

את שאריות הבצק שחתכנו, מעצבים לגליל, ומקיפים את גבינת הקממבר

 

 

זה לא רק יפה, זה מעדן אמיתי. 

הבצק משובח, 

שילוב הטעמים  נפלא. 

במהלך האפיה הגבינה מתרככת יותר,  ונמרחת בקלות על המאפה

 

 

אחרי שמוציאים מהתנור מורחים שוב בחמאה  המתובלת.

 

 

מצרכים לבצק:

 

3 כוסות קמח (420 גר'),

1/2 שקית (25 גר' )  שמרים טריים שימרית,

1/2 שקית  (25 גר') משפר אפיה שמרית,

1 כף סוכר,

1 כפית מלח,

 2 שיני שום כתושות,

3 כפות שמן זית (45 מל'),

1+1/4 כוסות  300 מל') חלב פושר.

חומרים לחמאה המתובלת:

75 גר' חמאה 

4 שיני שום כתושות,

2 כפות עלי בזיליקום קצוצים, 1 גבינת קממבר.

אופן הכנת הבצק:

 

בקערת המיקסר עם וו לישה,  מערבבים את כל החומרים היבשים במהירות איטית כשתי דקות.

מוסיפים את החלב + השמן + שיני השום הכתושות, ממשיכים לערבל כ- 10 דקות. 

משמנים  קערת התפחה, מגלגלים אל תוכה את הבצק, באופן שיהיה מרוח בשמן, מכסים בניילון נצמד ומתפיחיםכשעה עד הכפלת נפח.

 (הכנתי מיום קודם, ושמתי את הקערה מכוסה במקרר).

הכנת המילית:

 ממיסים את החמאה במיקרו,

מוסיפים שום כתוש,  ובזיליקום קצוץ ומערבבים היטב.

אופן עיצוב  כוכב שמרים עם חמאה וקממבר:

 מחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים.

 מרדדים כל חלק לעובי 1/2 ס"מ, ובקוטר 27  ס"מ לערך,  ומעבירים לתבנית גדולה מרופדת בנייר אפיה.

מברישים בחמאה מתובלת , ומניחים מעל עוד עלה בצק מרודד לעיגול, 

חוזרים על כל התהליך  ומסיימים עם עלה בצק עליון אותו לא מברישים בחמאה המתובלת.

*לשמור בצד את החמאה המתובלת הנותרת, למשיחה  על כוכב השמרים לפני האפיה ואחריה.

מניחים רינג או צלחת בקוטר 26 ס"מ מעל הבצק, וחותכים בסכין חדה את שאריות הבצק שמסביב לצלחת,  שומרים אותן בצד,

מורידים את הצלחת, ובמרכז העיגול מניחים  את גבינת הקממבר.

?בעזרת סכין חדה חותכים את עיגול הבצק לרבעים מקו גבינת הקממבר, החוצה עד לקצה הבצק 

 וכל רבע לארבעה משולשים,  מתקבלים 16 משולשים.

לוקחים בכל פעם שני משולשים הקרובים זה לזה, ומסובבים לכיוונים מנוגדים (את האחד ימינה ואת השני שמאלה), שניים עד ארבעה סיבובים.

את הקצוות מדביקים זה לזה.

ממשיכים כך עם כל המשולשים, עד לקבלת צורת כוכב.

את שאריות הבצק שחתכנו, מגלגלים לרצועה ארוכה, ומלפפים  סביב גבינת הקממבר.

*מברישים את הכוכב עם החמאה המתובלת ואופים בתנור שחומם מראש ל- 175 מעלות,    כ-20 - 25 דקות, לגוון זהוב , ומוציאים מהתנור.

 **מברישים שוב בחמאה  מתובלת, מצננים מעט ומגישים.

 

indecisionהערה: עקב ריבוי מאפים לרגל החג,  נוצר תור ארוך ועומס יתר בהמתנה לתנור פנוי,

 הבצק תפח מאוד, ?מה שקילקל  מעט את הצורה הסופית, (ראו תמונות), אך זה לא גרע מהטעם, וסחט המון מחמאות

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ועוד מאותה קטגוגריה:

מאפה פרח גבינות ובזיליקום

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=3466306

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת