00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מתנות קטנות

עוגת גבינה אפויה בציפוי אוכמניות

 

 

 

עוגת גבינה קלאסית אפויה . 

מתכון של פעם , תחתית פריכה אפויה , שכבת גבינה קרמית,

וציפוי רוטב אוכמניות.

 

 

המצרכים- תבנית 24 או 25

לתחתית

50 ג"ר חמאה

חלמון

3/4 כוס קמח

1/4 כפית אבקת אפייה

1 כף סוכר

וניל

כפית מיץ לימון

גרד לימון

 

לתערובת הגבינה-

850 ג"ר גבינה לבנה 5 אחוז 

1 שמנת חמוצה

כוס סוכר

3 שקיות סוכר וניל

גרד לימון

2 כפות קמח 

3 כפות קורנפלור

5 ביצים מופרדות

 

אופן ההכנה-

את הגבינות והשמנת לשים במסננת במקרר עם נייר סופג להגיר נוזלים כמה שעות (לפחות 3 שעות).

 

מכינים את הבצק לתחתית -  בקערה מערבבים חמאה וסוכר . מוסיפים חלמון ( מהביצים המופרדות של תערובת הגבינה).

מוסיפים קמח וניל לימון וגרד לימון . מערבבים לבצק אחיד.

בתחתית התבנית מניחים נייר אפייה ( גזור בצורת עיגול) .מהדקים את הבצק לתבנית רק על התחתית .

מכניסים את התבנית עם הבצק למקרר.

לאחר קירור של כחצי שעה מכניסים לתנור מחומם מראש 180 לכ- 10 דקות.

מוציאים לקירור.

בינתיים מכינים את תערובת הגבינה.

בקערה גדולה מניחים את הגבינות והשמנת. מוסיפים את החלמונים .מערבבים היטב ומוסיפים וניל.

מערבבים חצי כוס סוכר  עם הקמחים ומוסיפים לתערובת הגבינות.

 

מקציפים את החלבונים לקצף יציב עם חצי כוס סוכר.

מאחדים את התערובות בקיפול.

שופכים את התערובת על התחתית האפוייה ומכניסים לתנור על 150-160 מעלות לכשעה .

לאחר כשעה להוריד טמפרטורה ל120 לעוד חצי שעה.

לכבות תנור ולהשאיר בתנור להתקררות.

לאחר שהעוגה התקררה - עדיף במקרר, אפשר לצפות אותה בציפוי שאוהבים או להגיש אותה עם מעט אבקת סוכר.

אני ציפיתי ברוטב אוכמניות.

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל דפי62 אלא אם צויין אחרת