55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אור קטן גדול

לזניית גבינות

אחחחח, שבועות מתקרב ואיתו הפשטידות המאפים וכל שאר הגבינות .....

אחד המאפים שמתקשרים לי לחג היא לזניית הגבינות שרצה אצלי בבית כבר כמה שנים.....

זוכרים שקיבלתי את רטבי השמנת של מחלבות רמת הגולן ? אלו ....

הרטבים הינם ממרכיבים טבעיים וללא חומרים משמרים 

הפעם השתמשתי ברוטב הרוזה שהיה טעים מאוד גם ללא התוספות שכבר תראו.....

1. בסיר קטן נחמם את הרוטב ונוסיף לתוכו רוטב עגבניות מתובל (אני השתמשתי בזה של יכין המיועד ללזניות) . 

נערבב היטב ונסיר מהאש לאחר כחמש דקות. 

2. בסיר נוסף נכין רוטב בשמל :

1/2 חבילת חמאה 

3 כפות קמח 

2 כוסות חלב 

100 גרם גבינת קשקבל מגורדת 

נמיס את החמאה ונוסיף את הקמח - לערבב היטב שלא יווצרו גושים. 

אט אט נוסיף את החלב תוך בחישה מתמדת ונבשל עד הסמכה. 

נוסיף את הגבינה ונערבב. 

3. לערבב בקערה:

100 גרם קשקבל מגורדת 

100 גרם פרמזן 

200 גרם גבינת ריקוטה 

4 קוביות בזיליקום קפוא מופשר

כעת להרכבת הלזניה 

בתבנית פיירקס נשפוך מעט מרוטב השמנת רוזה ונסדר את עלי הלזניה. 

ניצור שכבות : עלי לזניה- רוטב בשמל- גבינות- רוטב השמנת - עלי לזניה וכך הלאה 

עד שנגמרים החומרים. 

בשכבה העליונה נפזר גבינה צהובה (במקור עוד פרמזן אך נגמר לי ולכן פיזרתי פתיתי עמק למאפים). 

לכסות ברדיד אלומיניום ולאפות בתנור שחומם מראש בחום של 180 מעלות כ- 45 דקות. 

את הרדיד להוריד בערך במחצית הזמן. 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אור יחיד אלא אם צויין אחרת