77
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

רולדות שמרים במילוי גבינה

אני מאוד אוהבת עוגות גבינה, נראה לי החג הזה אני הולכת לחגוג עליהם.

הרולדה הזו, היא אחת מהעוגות הכי טעימות והכי אהובות עלי, גם הבצק והתעסקות אתו, כיפים.

הכי טעים וכיף לאכול את העוגה הזו בדיוק כשהיא יוצאת מהתנור, כשהגבינה עוד לא התגבשה ואפילו קצת נוזלת.

טוב די בירבורים, קצת תמונות על התהליך ובהמשך המתכון 

מילוי הגבינה

הבצק לאחר התפיחה הראשונה

חלוקת הבצק ל-4 חתיכות

מרדדים ומורחים את המילוי

אני הכנתי 3 רולדות במילוי גבינה ורולדה אחת במילוי לוטוס - כאן לאחר המילוי ולפני התפיחה השנייה

אחרי התפיחה ולפני כניסה לתנור

הרולדה מוכנה יצאה שחומה מהתנור

והמתכון

מצרכים לבצק:

1.      4 ורבע כוסות קמח מנופה

2.      2 כפות שמרים יבשים

3.      1/4 כוס אבקת אינסטנט וניל

4.      1/2 כפית מלח

5.      1/4 כוס סוכר

6.      1 ביצה שלמה

7.      50 גרם חמאה רכה

8.      1/4 כוס שמן

9.      מים לספיגה, בערך 2.5 כוסות

מצרכים למילוי הגבינה:

1.      500 גרם גבינה כחושה (כנען או כל סוג של כחושה)

2.      1/2 כוס סוכר

3.      גרידת לימון

4.      3/4 כוס קורנפלור

5.      1/4 כוס אינסטנט וניל

6.      1 ביצה שלמה

7.      מי שאוהב יכול להוסיף צימוקים

לערבב כל מצרכי המילוי לכסות ולהכניס למקרר

הוראות הכנה:

1.      להכניס למיקסר: ביצה, מלח, חמאה, שמן, סוכר, אינסטנט

2.      לשפוך את הקמח מעל כל החומרים ולפזר מעל את השמרים

3.      להוסיף את המים וללוש עד לקבלת בצק רך וגמיש

4.      אם הבצק לא נפרד מדפנות הקערה, סימן שהוא לא מוכן, בצק מוכן נפרד מדפנות הקערה

5.      אם דליל, להוסיף מעט קמח, אם קשה, להוסיף מעט מים

6.      לכסות בניילון נצמד לתפיחה ראשונה להכפלת הבצק בערך שעה

7.      להוציא למשטח עבודה, ללוש מעט את הבצק, לחלק את הבצק ל-4 חלקים

8.      לרדד את הבצק, להניח מלית לסגור לרולדה ולהניח בתבנית

9.      להכין בצורה כזו את כל הבצק

10.  למרוח בביצה + מעט מים ולהתפיח שוב בערך שעה

11.  לאפות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, בערך 20 דקות

12.  לשים לב לא לאפות יותר מדי שהבצק לא יצא קשה

 

      

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

34 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת