00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מאדאם לולו מאסטר פיס

עוגת טירמסו חגיגית ומרשימה.

 

 

 

 

 

חג השבועות בפתח , והפעם הלכתי על שינוי, במקום עוגה אפויה בא לי להכין טירמסו, -עוגת גבינה איטלקית בניחוח קפה-חגיגה של קרמיות נעימה וטעימה.

טירמסו מורכבת מקרם שמנת מתוקה עם גבינת מסקרפונה בעלת אחוזי שומן גבוהים, ביסקוטים שטבולים בקפה וליקר ,

יש גרסאות שונות להכנת טירמסו, הפעם הלכתי עם מתכון ללא ביצים כך - שהעוגה קלה להכנה.-בסגנון קרם קאפוצינו עשיר.

 

החומרים לתבנית מלבנית-22X 28 ס"מ מי שרוצה יכין בתבנית עגולה 26 ס"מ.

מי שממהר ולא רוצה לשים בשוליים גם ביסקוטים. זה לא יפגע בטעם.

 

2.5  חבילות בישקוטים 200 גרם כל חבילה= (סה"כ 500 גרם ביסקוטים).

מי שלא רוצה לסדר  ביסקוטים בשוליים צריך סה"כ -2 חבילות ביסקוטים,   שזה=400 גרם של ביסקוטים).

1.5 מיכלי שמנת מתוקה להקצפה.

5 כפיות סוכר,

5 כפיות  אבקת אינסטנט פודינג וניל או בטעם שוקולד לבן.

500 גרם גבינה מסקרפונה-  (קניתי במשקל בסופר זה עולה- כחצי מחיר ,  מאשר קניית גבינת מסקרפונה ארוזה במקררים).

 

אופן הכנת קרם גבינת המסקרפונה;

לשים בקערת המקסר את השמנת המתוקה, סוכר ואבקת פודינג וניל, להקציף על מהירות בינונית גבוה, לקצפת יציבה,

לאחר מכן להנמיך את המהירות ולהוסיף את גבינת המסקרפונה  וסירופ הקפה  המיועד לקרם ולערבב כדקה. (סירופ הקפה לקרם כאן מתחת).

.

סירופ קפה להוספה לקרם;

2 כפיות קפה מגורען,

4 כפיות סוכר,

1/4 כוס מים רותחים. (מדוד בכוס פלסטיק חד פעמית).

 אופן ההכנה; לשים בכוס קפה מגורען, וסוכר, לשפוך מים רותחים לערבב היטב ולקרר.

 

סירופ קפה להרטבת הביסקויטים;

כ-8 כפיות סוכר,

3 כפיות קפה מגורען,

1/3 כוס מים רותחים, (מדוד בכוס פלסטיק חד פעמית לשתייה קרה)

1.5 כוסות מים קרים, (מדוד בכוס חד פעמית   לשתיה קרה).

1/3 כוס ברנדי או ליקר קפה- (אני הוספתי שיבס).

אופן הכנת סירופ הקפה להרטבת הביסקוטים-לשים בקערה או צלחת עמוקה; סוכר קפה, ומים רותחים, לערבב היטב עד אשר הסוכר נמס, להוסיף את המים הקרים והברנדי ולערבב.

 לקישוט-100 גרם שוקולד מריר מגורד גס למילוי וקישוט- לא חייבים.

קצת אבקת קקאו לקישוט.

אופן הרכבת העוגה;

 לבסיס  העוגה- להניח את  רינג העוגה  על מגש או תבנית.  לקחת  ביסקוט אחד אחד לטבול בקפה משני הצדדים בספירה של כ-2 שניות (לא לטבול יותר מידי אחרת הביסקוט יתפורר).

לסדר כך  2 שורות של ביסקוטים טבולים צמודים  אחד ליד השני.

עכשיו מסדרים את שולי הביסקוטים ;-לחתוך את הביסקוטים ל-2 ולסדר מסביב לדופן התבנית ביסקוטים צמודים אחד לשני כשהחלק  עם הסוכר שמצפה את הביסקוט צמוד לתבנית. (לא צריך להרטיב אותם). (מי שלא רוצה יותר על הסידור בשוליים).

לצקת בזהירות חצי מכמות קרם המסקרפונה וליישר עד שולי הביסקוטים. לפזר 50 גרם שוקולד מריר מגורד.

שוב  להרטיב את הביסקוטים אחד אחד כמו שהסברתי ולסדר מעל הקרם, כך שהם יכסו את הקרם. (יתכן שצריך לחתוך בשורה הזו את גודל הביסקוטים כדי שיתאימו לכיסוי הקרם).

להניח מעל הביסקוטים את שאר הקרם וליישר עד שולי הביסקוטים. לפזר מסביב לקרם  את 50 גרם השוקולד המריר הנותר . להכניס למקפיא למשך כ-3/4 שעה.

לפזר באמצע קצת אבקת קקאו לקישוט.

(ניתן לשמור את העוגה במקפיא עטופה היטב בניילון נצמד).

 

להכין תחילה את סירופ הקפה להוספה לקרם הגבינה.- לקרר.

 

מקציפים את  הקצפת הסוכר והפודינג לקצף קשה,

להנמיך מהירות להוסיף את סירופ הקפה המיועד לקרם ואת גבינת המסקרפונה. לערבל במקסר במהירות בינונית כדקה. זהירות לא לשבור את הקרם.

 

 

מרטיבים ביסקוטים כ- 1 שנייה מכל צד.

לסדר  תחילה בבסיס הרינג שורות ביסקוטים מורטבים בסירופ הקפה, לשולי הרינג -חותכים את הביסקוטים לחצי ושמים מסביב לשולי הרינג, לא צריך להרטיב אותם.

 

 

 

מורחים על בסיס הביסקוטים, חצי מכמות הקרם עד שולי הביסקויטים מיישרים מפזרים 50 גרם שוקולד מגורד, מניחים שוב בשורות ביסקוטים מורטבים

בסירופ לפי ההסבר.

למרוח את הקרם הנותר וליישר,

לפזר מסביב את 50 גרם השוקולד המוגורד ולהקפיא עטוף היטב כ-שעה. לקשט באמצע עם קצת קקאו מנופה, ראה תמונה למטה.

 

 

 

המנה מוכנה להגשה.

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל lihishmu אלא אם צויין אחרת